Beauty

Ove jeseni želiš skratiti kosu? Jedna od ove četiri hit frizure možda je stvorena za tebe

  • Kraj ljeta pravo je razdoblje za obnovu oštećene kose, a to uključuje i njezino skraćivanje
  • Otkrivamo ti četiri hit frizure zbog kojih jedva čekamo prepustiti se škarama i mirnoj ruci frizera
  • Uz klasičan bob ne jenjava ni popularnost dugim šiškama, frizuri koju tako radi nosi Kate Middleton

S dolaskom jeseni mnoge od nas odlučuju se na posjet frizerskom salonu kako bismo skratile oštećenu kosu. Vodeći svjetski stručnjaci za oblikovanje kose su na temelju aktualnih trendova kreirali listu od četiri frizure koje ćemo rado nositi ove jeseni i zbog kojih jedva čekamo sjesti frizerske stolce. A sve o njima možeš saznati u nastavku.

Klasični bob

Možemo reći da bob uvijek u igri kada u frizure u pitanju, a nadolazeće jeseni posebno će biti tražen duži bob ravnog reza koji seže tik do čeljusti. Naglašena tekstura omogućit će da rubovi imaju manju oštrinu te cjelokupnoj frizuru dati mekši izgled. Dodatni volumen i lepršavost možeš mu osigurati ako posegneš za laganim valovima. Naravno, nećeš pogriješiti ni ako se odlučiš na kratki ravni bob sa šiškama budući da je on uvijek u modi.

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Možda vas zanima Neke žene šišaju kosu prema prema mjesečevom kalendaru, evo kako to funkcionira Rubrika Life&style Life&style

Duge šiške

Jedan je ovogodišnji proljetni trend uspješno dočekao jesen, a riječ je o dugim šiškama. Za razliku od kratkih ravno odrezanih šiški, ove nalik zavjesama zbog svoga oblika i ležernijeg izgleda omogućuju koži ispod njih da diše. Ovaj tip šiški najbolje pristaje ženama duge ili poluduge kose. Što se tiče teksture, šiške nalik zavjesama prigodnije su za ravnu i blago valovitu kosu. S druge strane, žene s kovrčavom kosom trebale bi izbjegavati ovaj tip šiški budući da u njihovom slučaju održavanje zahtjeva puno više vremena i pažnje.

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Možda vas zanima 8 trikova koji će ti biti vrlo korisni ako sama bojaš kosu Rubrika Beauty Beauty

Preoblikovanje kovrča

S druge strane, sretnice koje se mogu pohvaliti kovrčavom kosom, ove jeseni mogu se odlučiti na frizuru koju poznati australski frizer Jaiden Ogden prema Refinary29 naziva "preoblikovanjem kovrča". U osnovi se radi o tome da se kreiraju postepeni slojevi koji uokviruju lice, a samo šišanje se izvodi na suhu kosu. Zapravo, vodeći stilisti smatraju kako kovrčavu kosu ne treba močiti prije šišanja jer se tako postiže punoća i savršen oblik kovrča te se smanjuje mogućnost da ih se suviše skrati.

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Možda vas zanima Po ovoj formuli možeš izračunati stoji li ti bolje duža ili kraća kosa Rubrika Beauty Beauty

Zdravi vrhovi

Želiš se riješiti oštećenih vrhova, ali ne želiš značajno promijeniti dužinu kose? Onda se kao idealno rješenje nameće tzv. metenje (dusting), metoda u kojoj se uklanjaju isključivo oštećeni vrhovi. Bez obzira na sve izmjene trendova, zdrava i blistava kosa je uvijek u modi.

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0