Beauty

Ovaj tip šiški tako je lako nositi i ljeti pa ne čudi što ih slavne dame obožavaju

  • Ravne šiške i ljeto nisu uvijek dobitna kombinacija, no za sve ljubiteljice ove frizure imamo kompromisno rješenje
  • Zavjesa šiške su zbog svoje prozračnosti i opuštenosti idealne za ljetno razdoblje, a vrlo lako ih možeš samo održavati
  • Kojem obliku lica najbolje pristaju, kako ih stilizirati te što učiniti kako bi bila sigurna da su one upravo onakve kakve želiš otkrivamo ti u nastavku

Takozvane curtain bangs, odnosno zavjesa šiške, neminovno su pravi ljetni hit kada je ovaj tip frizure u pitanju. Mnoge od nas znaju kako život sa šiškama po ljetu zna biti prava borba budući da se one ne slažu najbolje s povišenim ljetnim vrućinama. Za razliku od kratkih ravno odrezanih šiški, ove nalika zavjesama zbog svoga oblika i ležernijeg izgleda omogućuju koži ispod njih da diše te su izvrstan kompromis u ljetnimm danima. Ne ćudi stoga što su ovu frizuru rado nose i slavne dame poput Alexe Chung, Dakote Johnson, Lilly Aldrige i Halle Berry.

Možda vas zanima Prave šiške za svaki oblik lica - frizure ove 4 slavne ljepotice mogle bi te nagnati da se ošišaš Rubrika Beauty Beauty

Kome pristaju šiške nalik zavjesama?

Ovaj tip šiški najbolje pristaje ženama duge ili poluduge kose. "Kosa ne može biti prekratka jer vam treba pravilnija pravokutna silueta. Prekratka kosa daje više kvadratne siluete, koja ne izgleda tako dobro ", otkriva frizer John Pulitano za Marie Claire. Što se tiče teksture, šiške nalik zavjesama prigodnije su za ravnu i blago valovitu kosu. S druge strane, žene s kovrčavom kosom trebale bu izbjegavati ovaj tip šiški budući da u njihovom slučaju održavanje zahtjeva puno više vremena i pažnje.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Što se njihovog općenitog održavanja tiče, kao i u slučaju ravnih šiški, odlazak frizeru uvelike je određen brzinom rasta tvoje kose. "Ovaj stil općenito zahtijeva redovito šišanje kako bi se osiguralo da izgleda svježe i zahtijeva svakodnevno oblikovanje ako imate kovrčavu kosu", ističe frizerka Mariah Rota za isti magazin.

Možda vas zanima Riješi se neugodnosti! Otkrivamo ti 7 čestih uzročnika pojačanog znojenja Rubrika Beauty Beauty

Kako ih oblikovati?

Ako si se pitala kako je najednostavije oblikovati ovaj tip šiški, imamo spreman odgovor i na to pitanje. Slavni frizeri preporučuju da šiške našpricaš sprejom za dobivanje volumena ih zatim isfeniraj tako da ćeš malenu četku povlačiti ravno prema dolje. Kada stigneš do vrhovia,napravit ćeš lagani zaokret koji će pridodati na lepršavosti i volumenu. Za kraj, prstima dobro protresi šiške kako bi ima dala završni efekt.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Možda vas zanima Želiš li ošišati šiške? Prije toga odgovori na ovih 10 pitanja kako bi vidjela jesi li stvarno spremna Rubrika Beauty Beauty

Tko ih treba izbjegavati?

U situaciji da priželjkuješ promjenu, ali bojiš se da bi ubrzo mogla požaliti ovu frizuru, onda možeš pristupiti ovom kompromisnom rješenju. "Za prvu ruku odreži šiške koje su dovoljno duge da ih možeš staviti iza ušiju. Ako ti se svide možeš ih s vremenom skratiti, a u suprotnom ih nosi zataknute iza uha dok ne izrastu", ističe Rota.

Ipak, postoje i one dame koje bi već u startu trebale prekročiti ovu frizuru. "Ovu frizuru trebaju izbjegavati žene s okruglim oblikom lica te one s naglašenom čeljusti. Također, trebaju ju izbjegavati i svi oni koji imaju naglašeni 'kravlji klik  jer će im šiške razdvajati na pogrešnom mjestu", napomenuo je Pulitano. Iza termina 'kraljvi klik' krije se stanje u kojem dio kose stoji ravno ili leži pod kutom u suprotnosti sa stilom u kojem se nosi ostatak kose pojedinca.

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0