Beauty

Prave šiške za svaki oblik lica - frizure ove 4 slavne ljepotice mogle bi te nagnati da se ošišaš

  • Slavne ljepotice znaju: podrezane šiške doista mijenjaju izgled na najbolji mogući način
  • No, svima ne pristaju jedne te iste
  • Prouči koji je najbolji stil za tvoje lice (i pokaži fotku svojoj frizerki)

 

Šiške se nazivaju najbržim faceliftingom - one smanjuju oštrinu lica, brišu umoran izgled i pomlađuju ženu koja ih nosi, ali samo ako su dobro odabrane za određeni tip lica. Zato smo odabrali četiri zvijezde čiji su stilisti za kosu pogodili u sridu. Prouči njihove oblike lica i vidi koji najviše odgovara tvojemu - i onda se naruči kod frizera: 

Srcoliko lice: šiške do obrva

Helen Mirren s frizurom posve začešljanom od lica naglašava ponešto stroge crte lica, visoko čelo i zašiljenu bradu. Osim toga, u određenim godinama takva frizura ističe ponešto prorijeđenu kosu na sljepoočnicama i uz sam rub čela.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Kako da tvoja kosa dobije više volumena? Treba ti samo jedan kuhinjski predmet... Rubrika Beauty Beauty

Posve suprotna, opuštena frizura sa 'zastorom' od šiški blago gurnutim na stranu omekšala je njezino lice i prikrila mjesta na kojima kosa nije jednako tako gusta kao u mladosti. Svojem frizeru pokaži ove šiške blago gurnute na stranu, duge sve do obrva. 


Duguljasto lice: guste šiške 

Bez šiški, izrazito duguljasto lice postaje još izduženije, dok guste šiške izvedene zaobljeno lice čine malo kraćim, gotovo kao da mu daju potrebnu harmoniju umjesto oštrine. Možeš ih i počešljati na jednu stranu, efekt će biti isti. 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

 

Frizeru pokaži sliku prekrasne Liv Tyler s gustim šiškama.
 

 

Okruglo lice: šiške koje to nisu

Kosa šišana slojevito vizualno izdužuje okruglasto lice i svojom razigranom strukturom usmjerava pogled s onoga što na licu nije idealno.
 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Kasniš, a kosa ti je užasna? Uz ovih 6 trikova brzo ćeš imati super frizuru Rubrika Beauty Beauty Frizer koji će te šišati mora napraviti slojevito šišanu frizuru kao kod Kirsten Dunst s naglašenim razdjeljkom na jednu stranu i posve pomaknutim šiškama koje se stapaju s ostatkom kose.


Kvadratno lice: stepenasto šišanje

Kombinacija kvadratnog lica i razdjeljka po sredini zapravo vizualno širi lice i naglašava oštre kutove vilice. No, stepenasto šišanje cijele kose, naročito šiški, odvlači pažnju od jake vilice i daje licu lijepu mekoću.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Frizer te mora izrazito stepenasto ošišati, pokaži mu ovaj primjer s bivšim supermodelom Helenom Christensen

Možda vas zanima Ove ljepotice dokazuju da je ponekad kraća kosa iznad četrdesete najbolji način da se pomladiš Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0