Life&style

4 najljepše ljetne frizure za žene koje imaju jako gustu kosu

  • Žene s gustom i bujnom kosom mnoge od nas smatraju pravim sretnicama, no one same se nerijetko ne slažu s tim 
  • Posebnu muku muče u ljetnim mjesecima i vrućinama pa svoju kosu najčešće vežu u punđe ili repove
  • No, kako bi je i one dobile priliku prikazati u punom sjaju donosimo četiri prijedloga za oblikovanje guste kose

Gusta i bujna kosa mnogima se doima kao pravi blagoslov, no one sretnice koje je posjeduju nerijetko se premišljaju što učiniti sa svojom kosom u ljetnim mjesecima. Ako si jedna od onih s gustom kosom koja je trenutno podvezana u rep ili punđu, donosimo ti prijedloge za četiri sjajne ljetne frizure.

Možda vas zanima Ispeglana, kovrčava, u konjskom repu: Tvoja kosa otkriva neke stvari o tebi Rubrika Life&style Life&style

1. Stanjeni krajevi

Sergio Pattirane, stilist za kosu iz New Yorka kaže nam da je najjednostavniji način uklanjanja suvišne težine s guste kose tanjenje vrhova. "Prorjeđivanje krajeva učinit će kosu lakšom i podatnijom te ćeš ju moći lakše oblikovati", objašnjava za Refinary29. Ako tražiš inspiraciju za ovakvu frizuru zaviri na Instagrama modela Chiara Scelsi čija je frizura održava duljinu i punoću, ali istovremeno ostavlja dojam laganog i prozračnog izgleda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In charge for my @therealdvf ! Love you 🌸 @dvf

Objavu dijeli 𝕻𝖎𝖙𝖙𝖄 (@chiarascelsi)

2. Asimetrični rez

Ne želiš da tvoja gusta kosa ostavlja dojam tupih utegnutih linija i teške teksture? Onda bi trebala isprobati asimetrične rezove.  "Ovaj rez ima ravnotežu teksturne težine i neprimjetno pomiješanih slojeva" - otkriva frizer Graham Nation. Ideja je da slojevi budu drugačijih dužina kako bi se postigao veći volumen, ali da rez između slojeva ne bude naglašen. Ovim načinom šišanja ističe se punina i bujnost, a istovremeno se gubi osjećaj težine i strogosti guste kose. 

Možda vas zanima 'Prljava brineta' je novi trend u bojenju kose koji već rado nose i neke slavne dame. Pogledaj kako super izgleda Rubrika Beauty Beauty

3. Duge šiške

Šiške i ljeto zvuče kao zastrašujuća kombinacija s obzirom na vrućinu i znojenje. Ali  Marisa Mitchell, stilistica za kosu iz Los Angelesa kaže da je sve u odabiru pravog pristupa pri izboru oblika šiški koje ćeš nositi:  "Sviđa mi se kad dame s gustom kosom odaberu duge šiške koje nose sa strane. Ključ je ukloniti težinu rezanjem šiški na duže pramenove kako bi čelo ipak ostalo slobodno." Za razliku od ravno odrezanih vrhova, ovi postepeno ošišani izvrsno pristaju različitim oblicima lica te tvom izgledu daju novu dimenziju.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

yucatán memories

Objavu dijeli Olivia Lopez (@oliviavlopez)

4. Mekani podrez

Neka srpanjske visoke temperature budu poticaj koji ti je potreban da se konačno odlučiš skratiti kosu. Vrhunski pixie, voluminozni bob ili mekani podrez savršeni su potez za one s debelim kovrčama koji žele ukloniti težinu iz svojih lokni. Ujedno ćeš ovako uspješno obnoviti kosu te joj omogućiti pravo osvježenje.

Možda vas zanima Trendi frizura za ovo ljeto spas je za prljavu kosu, a tako ju je lako napraviti Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagam

Komentari 0