Life&style

Ispeglana, kovrčava, u konjskom repu: Tvoja kosa otkriva neke stvari o tebi

  • Kakvu frizuru ću si danas napraviti? Trebam li uopće novu frizuru?
  • I zašto opet danas imam tako raščupanu i zapetljanu kosu?
  • Ovo su česte ženske misli… A jesi li ikada razmišljala o tome što kosa govori o osobi koja je nosi?

Pri svakom pogledu u ogledalu popravlja se frizura i pazi se na to da je svaka dlaka na svom mjestu. A kosa ne može biti različitija: kovrčava, glatka, fina ili voluminozna – priroda gotovo da nije postavila nikakve granice. Međutim, dok se mnogi dive raskošnoj kosi drugih osoba, postavlja se sljedeće pitanje: kako različita kosa djeluje na druge ljude? Donosimo ti odgovore…

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Ravna, ispeglana kosa

Svejedno je li to ljeti ili zimi, ravna kosa na svakoj temperaturi sjajno izgleda – čak i kad je velika vlaga. Vjerojatno si zbog toga mnoge žene žele glatku kosu te bi napravile svašta za nju. Žene s ravnom kosom općenito djeluju profesionalnije i organiziranije od kovrčavih. Međutim, žene s glatkom kosom djeluju strože – osobito kad kosu zavežu konjski rep. Ako glatka kosa nije dugačka ili stilizirana, može djelovati djetinjasto.

 

'Umorna' kosa

Danas predivne kovrče, a sutra superglatka kosa – mogućnosti stiliziranja nemaju granica, ali kosa pati. Zahvaljujući fenu, pegli i ostalim „napravama“ za stiliziranje, vrućina (prije ili kasnije) ošteti kosu. Rezultat: kosa izgleda potrošeno, umorno, bez sjaja…

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Možda vas zanima Frizeri slavnih kažu da će ova poznata frizura - s jednim dodatkom - biti hit ovog ljeta Rubrika Beauty Beauty

Kovrče

Što smo samo sve probale kako bismo – kao mnoge druge žene – imale predivne kovrče. Od uvijača za kosu, okrugle četke i fena pa do figara – sve kako bi kosa izgledala prirodno kovrčava. A to nije nimalo lako. Dok se žene s prirodno kovrčavom kosom bore s obuzdavanjem iste, mi im zavidimo na fenomenalnom volumenu. Naime, djeluju zaigrano, romantično i ženstveno. Osim toga, zrače nekom dinamikom te glamurom. U usporedbi sa ženama s ravnom kosom, kovrčave djeluju kreativnije, strastvenije i više ekstrovertirano.

Voluminozna i gusta kosa

Ne može se izbjeći ni u jednom filmu ili reklami: voluminozna, gusta, „debela“ kosa. To je san svake žene! Svejedno u koje doba dana, takva kosa uvijek izgleda savršeno. Na druge djeluje vrlo erotično, snažno i energično. Osim toga, djeluje mladenački i zdravo.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

„Fina“, tanka kosa

Dok je gusta i voluminozna kosa san svake žene, neke se moraju boriti s finom ili tankom kosom. Takva je kosa suprotnost od guste i debele kose, jer gotovo da nema volumena i djeluje nekako „plosnato“. Međutim, uz lagane „valove“ ili feniranje može izgledati fantastično.

Međutim, svejedno je kakvu strukturu kose imaš – važno je da se dobro osjećaš sa svojom kosom i frizurom. Upravo to signalizira sigurnost i samopouzdanje, a to primjećuju ljudi oko tebe – tko se dobro osjeća, isijava sigurnošću! Što se tiče frizura, ne škodi povremeno isprobati nešto novo. Tko zna, možda tako otkriješ svoju frizuru iz snova na koju prije nikada nisi ni pomislila.

 

Možda vas zanima Trendi frizura za ovo ljeto spas je za prljavu kosu, a tako ju je lako napraviti Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0