Beauty 19. lipnja 2020.

Želiš što prije dugačku lijepu kosu? S pomoću ova 4 savjeta će tvoja kosa brže rasti

Shutterstock/Instagram.
  • Tko si ne bi poželio dugačku, valovitu, gustu kosu?
  • Međutim, nije svatko blagoslovljen voluminoznom kosom
  • Ali, postoji nekoliko trikova koji će ti pomoći da ti kosa brže raste

Svaki puta kad prođeš pored ogledala pogledaš je li frizura OK i malo popraviš kosu? Bez brige, nisi jedina – to rade svi: i žene, a i muškarci. Naravno da bi svaka od nas htjela lijepu gustu kosu i da nam malo brže raste. To nije nemoguća misija – ovi savjeti doista ti mogu pomoći u tome.

1. Redovito rezati vrhove

Sigurno ima nešto u tome ako ti tvoj omiljeni i povjerljivi frizer stalno ponavlja da moraš šišati kosu. Naime, tko redovito podrezuje vrhove, dugotrajno će imati zdravu kosu. Time tvoja kosa neće rasti brže, ali mogu se spriječiti raspucali vrhovi – a kosa gubi volumen.

2. Kosa treba stanku od pegle

Redovito peglanje, kovrčanje ili feniranje nikako nije dobro za našu kosu. Naime, vrućina isušuje strukturu kose te ova postaje lomljiva. Dakle, važno je svako malo priuštiti kosi stanku od stiliziranja i feniranja. Tako se kosa može fino oporaviti.

Možda vas zanima... Trendi frizura za ovo ljeto spas je za prljavu kosu, a tako ju je lako napraviti Rubrika Beauty Beauty

3. Dobra njega vlasišta

Ono što malo ljudi zna: nezdravo i nenjegovano vlasište može uzrokovati ispadanje kose. Naime, prhuti mogu uzrokovati upale u folikuli kose. Zbog toga je važno redovito njegovati vlasište i, primjerice, raditi piling. Redovite maske za vlasište čine tvojoj kosi dobro te jačaju rast kose. Pilingom se potiče krvotok te također potiče rast kose.

4. Pravilna prehrana za zdravu kosu

Ono što jedeš također utječe na rast tvoje kose. Na primjer, pazi na to da uzimaš puno vitamina A, jer takozvani retinol je dobar za rast kose. I vitamini B i C mogu potaknuti rast kose.

Možda vas zanima... Ispeglana, kovrčava, u konjskom repu: Tvoja kosa otkriva neke stvari o tebi Rubrika Life&style Life&style

Ovi vitamini su dobri za tvoju kosu:

• Vitamin A: retinol je dobar za rast kose. Ima ga u povrću, mrkvi, paprici, batatu

• Vitamin B: potiče izmjenu tvari te se brine za zdravo vlasište. Ima ga u piletini, ribi, banani, špinatu, avokadu

• Vitamin C: pribavlja željezo za korijen kose. Ima ga u citrusnim plodovima

• Bjelančevine: kosa se sastoji od 90 posto bjelančevina pa ti zato treba puno bjelančevina kako bi ti kosa ostala jaka te rasla.

• Željezo: potrebno je za rast stanica u tijelu. Ima ga u ribi, mesu, mahunarkama i grašku

Komentari 0