Life&style

Neke žene šišaju kosu prema prema mjesečevom kalendaru, evo kako to funkcionira

  • Astrolozi, između ostaloga, proučavaju kako horoskopski znakovi djeluju na osobni stil, naše modne izbore, pa čak i zašto izgledamo kao što izgledamo.
  • Također imaju i još jednu nadahnjujuću teoriju: kako mjesec utječe na naš rast kose
  • I ne samo to već i na to kada bi se trebalo depilirati

Neki poljoprivrednici i vrtlari prihvaćaju teoriju da Mjesec utječe na sjetvu za bolju žetvu, a mnogi koriste lunarne faze u biodinamičkoj sadnji. Međutim, otkriće da bi mjesec mogao diktirati kako raste kosa glazba je za naše uši! Astrologija može biti prilično teško i neuobičajeno područje, ali podijelit ćemo s vama ono što smo nedavno otkrile… 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Kako funkcionira?

Premda to znanost ne razumije u potpunosti, smatra se da je mjesec regulator rasta (tj. ima direktan utjecaj na živa bića) te se određene aktivnosti mogu izvesti u skladu s mjesečevim ciklusom. Puni mjesec ubrzava rast kose te je čini  punom i dugačkom. Teorija kaže da su moći ekspanzije najsnažnije kad mjesec postaje sve veći, kad postaje lijep i pun te svijetli na nebu na svom putu da postane pun mjesec. Tijekom ove lunarne faze, šišanje dlaka potaknut će rast sve do punog mjeseca. Razmišljaj o tome kao o "efektu vukodlaka“. 

Dobro vrijeme i za maske

Kad ošišaš kosu, ukloniš mrtve vrhove koji održavaju kosu zdravom. Baš kao biljka, bilo koji mrtvi dijelovi tvoje kose će dodati hranjive tvari iz zdravih dijelova, pa onda kosa teže raste. Dakle, ako skratiš kosu dok je „vučna“ moć mjeseca najsnažnija, imaš veće šanse ugraditi prirodne elemente te potaknuti snagu i rast korijena. Smatra se da tijelo (i kosa) lako prihvaća ono što mu je dano tijekom ove faze, pa je ovo također najbolje vrijeme za korištenje maski i regeneratora, jer su veće šanse da će prodrijeti još dublje te će vjerojatno biti učinkovitiji. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Sunce prolazi kroz znakove zodijaka i treba mu godinu dana da dovrši krug, a na tom putu  nalazimo horoskopske znakove. Rođena si u studenom? Vjerojatno si škorpion po horoskopu. Travanjsko si dijete? Ovan, možda bik? Kao najbrže astralno tijelo, mjesec je daleko brži i treba mu oko mjesec dana kako bi se prošao kroz sve horoskopske znakove na nebu, trošeći jedan i pol do dva dana u svakom. Na svom putu kroz zodijak, mjesec završava mjesečni ciklus, mijenjajući se od mladog mjeseca do punog. 

Možda vas zanima Škorpioni imaju prodorne oči, jarčevi sportski stas, a vage divnu kožu... Odgovara li tvoj izgled karakteristikama horoskopskog znaka Rubrika Life&style Life&style

Kad na depilaciju?

Kada mjesec prolazi kroz vodene znakove (rak, škorpion, ribe), smatra se da su energije plodnije. Bik, vaga i jarac također spadaju u ovu kategoriju, premda ne toliko kao i tri vodena znaka. Vatreni znakovi (ovan, lav, strijelac) su najviše „sušni“, a slijede blizanci, djevica i vodenjak. Kad mjesec prolazi plodnim znakom, promovira se oporavak, popravak i rast. Suhi znakovi su najbolji za trajna uklanjanja poput depilacije ili lasera (ostavljajući malo plodne energije za potporu ponovnom rastu). Tako je najbolje vrijeme za uklanjanje neželjenih dlaka prije mladog mjeseca kada prolazi kroz znak ovna. Najbolje vrijeme za frizuru - ako želiš lijepe, dugačke uvojke - je pun mjesec u vodenom znaku. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Funkcionira li? 

Prilično je teško izmjeriti djeluje li sve to doista. Ali, zašto ne bismo pokušale? Dakle, sljedeći put kad kreneš rezervirati termin u frizerskom ili kozmetičkom salonu, možda bi se najprije trebala posavjetovati s mjesečevom kartom! 

Možda vas zanima Željeli to priznati ili ne, svaki horoskopski znak ima i mane. Koje su tvoje? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0