Beauty

Po ovoj formuli možeš izračunati stoji li ti bolje duža ili kraća kosa

  • Savršena dujina kose prema obliku lica? Tko to ne bi želio znati
  • Stvar je u proprcijama tvog lica odnosno duljini donje polovice lica
  • Uzmi ravnalo i olovku i izmjeri da saznaš: duga ili kratka kosa

Često je to tako s kosom: tko ima valovitu, ravna je, tko ima ravnu želio bi da je živahne pramenove... Jednako je i s dužinom kose. Nakon godina puštanja pitamo se ne bi li bilo bolje skratiti je, recimo do dužine brade? Kad se ošišamo na kratko, odmah bismo je puštali da naraste duža. Možda bi nam bilo lakše da znamo koja je dužina idealna za naš oblik lica jer u tome je zapravo stvar.

Možda vas zanima Nesanice, nadutost, debljanje, glavobolje... Vjerojatno si u ovom životnom razdoblju Rubrika Life&style Life&style

Kako će nam koja frizura pristajati prvenstveno ovisi u dužini našeg lica. Čak postoji i "formula" kako odrediti idealnu duljinu kose prema našem licu.

Tih nekoliko centimetara... 

Sve što trebaš je izmjeriti jednu duljinu. Formula kaže da ako je udaljenost između donjeg kraja uha, odnosno ušne resice i brade manja od 5,5 centimetara, vjerojatno će ti bolje pristajati kratka kosa. Ako je veća od 5,5 centimetara pristajat će ti duga kosa. Razlog je jednostavan: određenom obliku lica, duga kosa više laska jer ga bolje uokviruje. 

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Uzmi ravnalo i olovku

Jednostavno je izračunati savršenu duljinu kose. Uzmi ravnalo i okovku. Prvo postavi ravnalo uspravno uz lice, tako da dodiruje rubom završetak ušne resice. Zatim uzmi olovku u položi je vodoravno ispod brade. To će stvoriti pravi kut između ravnala i olovke. Sad ćeš točno vidjeti na koliko centimetara olovka dodiruje ravnalo. Manje od 5,5 centimetara znači da bi trebala isprobati kratku kosu, čak i ako do sad nisi o tome razmišljala. Uostalom, i frizeri kažu da je nekoliko kratkih frizura izuzetno popularno ove godine. Više od 5,5 centimetara - trebala bi nositi dužu kosu.

 

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0