Life&style

Želiš skratiti kosu? Frizeri za ovo ljeto prepreporučuju ovih pet frizura

  • Ljetne vrućine mnoge će dame koje maštaju o promjeni frizure nagnati na skraćivanje kose
  • Ako si i ti jedna od njih pogledaj kojih je to pet kratkih frizura trenutačno iznimno popularno
  • Bez obzira na koju dužinu kose se odlučila, ljetna frizura nezamisliva je bez dodataka za kosu

Maštaš li o tome da skratiš kosu, ali nisi do sada imala dovoljno hrabrosti? Neka ljeto pred nama bude dovoljan poticaj koji će te nagnati na kraće i praktičnije opcije kada je frizura u pitanju. Vodeći svjetski frizeri su u razgovoru za Harpers Bazaar istaknuli kojih je to pet vodećih trendova u kratkoj kosi. Također, premda svaki od njih osobno preferira drugi tip frizure zajedno su složni u jednome - ljetna frizura nezamisliva je bez dodataka za kosu.

Bilo da se odlučiš na kratku pixie frizuru ili asimetričan bob, kosu valja povremeno ukrasiti ukosnicama, špangicama  i kopčama. One ovog ljeta dolaze  u različitim oblicima, bojama i veličinama te uz njihovu pomoć možeš kreirati savršenu ljetnu frizuru. No, vratimo se kratkoj kosi i pogledajmo kojih to pet kratkih frizura navode poznati svjetski frizeri.

Možda vas zanima 4 najljepše ljetne frizure za žene koje imaju jako gustu kosu Rubrika Life&style Life&style

1. Asimetričan bob

"Asimetrični bob s čvrstom osnovnom linijom prikazuje zdrave vrhove, a možeš ga nositi ravnog ili stiliziranog blagim valovima. Duži dio pridodaje dramatičnosti te čini ovu klasičnu frizuru suvremenom" -  otkriva frizer Anthony Nader. Pramenovi različite dužine dodaju volumen kosi te tvore iznimno upečatljivu frizuru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

getting my hair done soon- should I cut or keep this length? 👇🏼

Objavu dijeli Brittany Xavier (@brittanyxavier)

2. Produženi bob

"Produženi bob je sigurna promjena za ženu koja mašta o nečem drugačijem, ali previše je uplašena za drastičnu promjenu frizure. Njezino održavanje ne zahtijeva puno pažnje, štoviše, ako ti se ne svidi jednostavno je pustiš 6-8 tjedana da izraste" - napominje Ali Holmes. Riječ je o frizuri koja predstavlja sjajan kompromis između duge i kratke kose, a do željene promjene izgleda doći ćeš bez pretjeranog rizika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Day at the office with @hungvanngo @brentlawler ✨ #bts

Objavu dijeli Julia Stegner (@juliastegner)

Možda vas zanima Budi sigurna prije rezanja! Uz ovaj trik ćeš saznati pristaje li ti dobro kratka kosa Rubrika Beauty Beauty

3. Kratki valoviti bob

"Ovo je sjajan pomak klasičnoj bob frizuri koja je bila popularna proteklih sezona. Ulazimo u još jače naglaske pri rezovima te kratimo kosu tik ispod uha. Kosu potom stiliziramo laganim valovima kako bi stvorili prirodan pokret" - otkriva Barney Martin. Odličan je izbor za žene s tanjom i slabijom kosom jer djeluje voluminozno, a ukrašen uvojcima omekšat će crte lica i podariti ti mladenački izgled.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Valentine’s Day to you all!! Spread some love! ❤️💘❤️

Objavu dijeli January Jones (@januaryjones)

Možda vas zanima Muškarci govore o 7 razloga zašto im se sviđa kratka kosa na ženama Rubrika Love&Sex Love&Sex

4. "Kahlica"

"Šišanje na kahlicu mnoge vraća u djetinjstvo te budi loša sjećanja, ali ovo je stil koji tvome licu može dat sasvim novu dimenziju. Oštar je i strukturiran, ali također može biti prilično mekan ovisno o teksturi kose i rasporedu boja pramenova"- otkriva frizer Tom Smith. Nekoć omražena frizura dobila je novi moderniji izgled koji evocira eleganciju.

5. Mekani pixie

"Ovaj rez je super kratak, no opet uspijeva licu osigurati mekoću i mladenački izgled. Drži se podalje od strogih i čvrstih linija te prigrli blago razbarušen izgled" - istaknula je Ali Holmes. Ova frizura sjajan je pokazatelj da i kratka kosa može biti ženstvena!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pixie power! ✊🏽

Objavu dijeli Brian Aguilar (@brianaguilarhair)

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0