Beauty

Budi sigurna prije rezanja! Uz ovaj trik ćeš saznati pristaje li ti dobro kratka kosa

  • Usudiš se napraviti trendi frizuru poput kratkog boba ili pixie cuta? Vjerojatno ne – jer ne znaš kako ti stoji kratka frizura
  • Sada ćeš to moći lako otkriti – bez da si moraš ošišati kosu

Želiš značajno promijeniti svoj stil, ali nemaš hrabrosti za radikalne poteze jer ne znaš kako bi ti zapravo pristajala kratka kosa? Sada je tome kraj! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Last night, wonderful as always #oscar2017🏆 @theacademy

A post shared by Michelle Williams (@michelleingridwilliams) on

Postoji formula s kojom vrlo jednostavno možeš otkriti hoće li ti dobro stajati kratka kosa. Tu je metodu razvio frizerski-guru John Frieda, koji kaže: nagibni kut kosti čeljusti odlučan je za to hoće li nam stajati kratka kosa ili ne. A sasvim je lako otkriti odgovara li ti lice za kratku frizuru. Sve što ti je potrebno su olovka i ravnalo - pogledaj na ovoj slici: 
 | Autor: Color Wow Color Wow

Možda vas zanima 8 kratkih frizura koje će te natjerati da se ošišaš Rubrika Beauty Beauty

Kako se to radi 

Drži olovku vodoravno ispod brade. Potom ravnalo stavi okomito iza ušiju. Ako je udaljenost između ušnih resica i olovke manja od 5,5 centimetara, onda je tvoje lice idealno za kratku kosu. Ako je udaljenost veća. Bolje ti stoji dugačka kosa. Isprobaj! 

 

A na što paziti nakon šišanja?

Sad kad znaš da ti kratka kosa zaista pristaje, ne smiješ zaboraviti još na nešto -  više si nikada nećeš smjeti dopustiti 'bad hair day' niti moći riješiti problem neuredne kose tako da je podigneš u punđicu ili rep. Činit će ti se da ti kosa sada raste puno brže nego kad je bila duža, pa ćeš trebati svog frizera posjećivati svakih 4 do 6 tjedna. 
Zato, ako si odlučila skratiti kosu, pripremi i sebe i svoj novčanik na nešto češća druženja sa frizerskim škarama.

Možda vas zanima Proljetne promjene: Ovo su najbolje ideje za djevojke kraće kose Rubrika Beauty Beauty
Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0