Beauty

Tanka kosa? S ovim savjetima ćeš lako složiti pristojnu frizuru

Tanka kosa vrlo je komplicirana i nije lako složiti dobru frizuru, znaju to sve žene s tankim vlasima pa se rješenja uporno traže. Evo savjeta nekih od najboljih svjetskih frizera - vjerujemo da će pomoći!

Tanka kosa je frustrirajuća - stavi li se premalo proizvoda u nju i dalje će izgledati beživotno, stavi li se previše proizvoda otežat će je pa će pasti, napravljenje frizure kratkog su vijeka, a ima vječan problem s manjkom volumena. Iako bi najlakše bilo ići na pranje i feniranje frizeru (pa uživati u takvoj kosi nekoliko dana!), to je ipak prilično skupo. U pomoć stižu savjeti frizera koji će neupitno pomoći da izađeš na kraj sa svojom kosom kod kuće.

Greške koje bi trebala izbjegavati

Stvaranje volumena u kosi kreće pod tušem što znači da bi trebala kupiti dobre proizvode za volumen, a zatim ih kod pranja ispirati hladnom vodom jer ona kosi daje dodatni volumen. Kod šišanja bi trebala težiti slojevitom šišanju jer ono daje privid volumena, a kosu nikada ne bi trebala nositi predugu. Dobar trik je i bojenje jer će kosa prošarana pramenovima uvijek izgledati punije. Razdjeljak se trudi ostaviti pomalo neravnim jer daje privid volumena, a pritom investiraj u proizvod za teksturu da kosi dobije pomalo neuredan, messy izgled.  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

1. Alterna Caviar Miracle Multiplying Volume Mist - 269 kn (Wow-junkie.com); 2. Nivea Diamond Volume Styling Mousse - 28,99 kn (dm)

Možda vas zanima 4 frizure koje tanku kosu čine iznenađujuće voluminoznom Rubrika Beauty Beauty

Stilski trikovi za isprobati

Kod tanke kose vodi se onom da je manje više - drži se vodica za volumen i malo laka za učvršćivanje frizure. Ako nisi tip koji je spretan s četkama za kosu, možeš "varati" i raditi frizuru tako da po kosi poprskaš vodicu za volumen, okreneš glavu prema dolje i tako je sušiš! Želiš li se poigrati četkama čekaj da ti je kosa skoro na 90% suha prije nego li upotrijebiš četku jer bi prije toga mogla dobiti beživotnu frizuru. Prvo se fokusiraj na to da odigneš kosu od tjemena, a onda se baci na styling kose. Kada si postigla željeni volumen, bitno je zadržati ga; prvo je zapuhni s hladnim zrakom kako bi se ohladila prije nego li je ukrotiš lakom za kosu, inače će ti frizura brzo spasti. Pritom pazi da koristiš proizvode bez silikona jer oni otežavaju kosu, a lak nemoj prskati direktno na kosu već na četku ili češalj kod zadnjeg raščešljavanja kose. Inače, na brzinu možeš postići volumen i tako da koristiš šampon za suho pranje na čistoj kosi. Osim volumena, dat će i teksturu kosi!   | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

A vrijedi isprobati i suplemente

Za kraj, isprobaj raditi na kosi i iznutra kako bi bila prekrasna izvana. Suplementi za tanku kosu stvoreni su da daju snagu, čvrstoću i punoću kosi, sa sastojcima poput biotina, amino kiselina i ulja sjemena crnoga ribizla. 

Možda vas zanima 5 razloga zašto tvoja kosa djeluje tanko Rubrika Beauty Beauty  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Ouai Thin Hair Supplement - 216 kn (Cultbeauty.co.uk)

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0