Love&Sex

Muškarci govore o 7 razloga zašto im se sviđa kratka kosa na ženama

  • Duga kosa jedan je od atributa koji je, izgleda, evolucija ucrtala u muški mozak kao privlačnu osobinu.
  • Ipak, nisu muškarci tako plošni. Mnogima se posebno sviđaju žene kratke kose
  • A evo i koje razloge navode: cool su, drukčije, samouvjerene...

Ideja da žene duge kose muškarci smatraju naprivlačnijima se stoljećima, ali i posljednjih desetljeća unatoč svim promjenama koje rodne uloge proživljavaju, i dalje podupire kako u popularnoj kulturi, tako i u psihologiji evolucije. Ipak, više je studija pokazalo kako je kratka kosa povezana s drukčijim, ali ne lošijim aspektom ženske privlačnosti. Pokazuje se da žene duge kose ljudi doživljava kao "zdrave" i "inteligentne" dok kratkokose ljepotice ostavljaju dojam "ženstvenosti" i "brižnosti". Na kraju, sve ovisi o osobnom doživljaju što smatramo privlačnim, a što ne, no mnogo je razloga zašto su žene kratke kose muškarcima privlačne. Evo kratkog izleta u mušku psihu koja objašnjava onu o ljepoti u očima promatrača.

Možda vas zanima 5 stvari koje te čine izuzetno privlačnom muškarcima čak i kad si potpuno nesređena Rubrika Life&style Life&style

1. Kratka kosa privlači više pozornosti

Žene kratke kose na neki način odskaču od ostalih tako da ih muškarci uvijek primjećuju. Mnogi su to i potvrdili u online anketi govoreći kako preferiraju kratku kosu jer nije tako uobičajena poput duge što žene koje ju nose čini posebnima. Dobra pixie frizura sigurno nas može učiniti neodoljivima i privući puno pozornosti.

"Sviđaju mi se djevojke s kratkom kosom, no nema ih puno", Marko (29)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

pre @ysl show vibes @yslbeauty Rouge Pur Couture Slim Sheer Matte 102 + Natural Pink and Volupte Liquid Balm 1 💋

A post shared by Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz) on

2. Lice i vrat izloženi su pogledu

Kažu da razlog što modeli na revijama vrlo često nose kosu dignutu, otvarajući što više lice, leži u tome što kosa odvlači pozornost, a i skriva neke vrlo privlačne ženske adute. Čini se da se muškarci slažu govoreći kako im je vrlo privlačan pogled na otkriveno žensko lice, liniju vrata, uši, a kratka kosa to ističe. 

"Mislim da je glavni faktor privlačnosti vrat i linija vilice", Mladen, (42)

"Iako za mene kratka kosa nije uvijek plus, činjenica je da lijepo ističe jagodične kosti i strukturu lica. Ako, kako se kaže, djevojku prodaje lijepo lice, onda je to to", Bojan (31)

Možda vas zanima Ove ljepotice dokazuju da je ponekad kraća kosa iznad četrdesete najbolji način da se pomladiš Rubrika Beauty Beauty

3. Kratka kosa podsjeća na neke poznate žene

Mnoge slavne žene rasturile su noseći kratku kosu što u muškom mozgu stvara vrlo pozitivne asocijacije. Pa tako vrlo često kad ih se pita sviđa li im se kratka kosa na ženama dečki često navode primjere celebsica. Što je sjajno, eto otkuda možemo crpiti inspiraciju.

"Emma Watson, Natalie Portman u "V for Vendetta"... Mislio sam da bi seksepil Scarlett Johansson kratka kosa samo pokvarila, a opet... Izgledala je j****o dobro. Mislim da je stvar u očima i jagodicama", Samir, (38)

4. Žene s kratkom kosom brže se urede

Napraviti frizuru na dugoj kosi prava je bitka, sušenje sa sušilom, kovrčanje, ravnanje, svi ti proizvodi za stiliziranje... Muškarcima ovo sve izgleda kao ludost. A znaš koliko imaju živaca čekati da se sredimo. Mrze to. Zato, kratka je kosa win-win situacija.

"Možda zato što ne zahtjeva puno truda da izgleda dobro, izgleda baš dobro, a cura opušteno. Kao da ne razbija glavu time kako da bude zgodna" Luka (23).

"Ne samo da kratka kosa, po meni, mnoge žene čini privlačnijima, već se čini i praktičnijom - manje kose, manje vremena i novca potrošenog kod frizera. Iz moje perspektive, to još povećava privlačnost ove frizure", Ante, (25)

5. Kratka kosa = samouvjernost

Nisu sve žene spremne eksperimentirati s kratkom kosom. Treba za to hrabrosti i, još važnije, sampouzdanja. A muškarci vole žene pune samopouzdanja, a kratka kosa im to odmah signalizira.

"Meni su prve asocijacije samouvjerenost i neovisnost. To su prvlačne osobine kod žene", Franko, (34)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beautiful day in L.A.

A post shared by Ruby Rose (@rubyrose) on

6. Kosa nikad ne smeta

Zanimljivo, ali muškarci izgleda jako cijene što im kosa njihove drage ne ulazi u oči i usta dok se s njom maze. Također, drago im je i kad nakupina dugih vlasi nema po svim kutovima u stanu, u kadi i slično. Baš praktično, s njihove strane.

"Duga ili kratka, meni je svejdno", ali stvarno ne volim kad mi ta kosa upada u usta čim počne neka akcija", Karlo, (21)

"Sviđaju mi se djevojke raznih dužina kose, ali dobra strana kratke je što ona stvarno puno rijeđe začepi odvod", Darko, (43)

Možda vas zanima Razmišljaš o kratkoj kosi? Postoji točna formula kojom ćeš testirati hoće li ti dobro stajati Rubrika Beauty Beauty

7. To znači da žena brine o svom izgledu

Kratka kosa nije nešto što se događa samo od sebe. Ako je žena odabrala neku kratku frizuru i drži je se, to znači da mora na šišanje vrlo često. Kratku kosu ne možete pustiti da raste godinu dana, šišanje je potrebno svakih mjesec, maksimalno mjesec i pol. Što znači da njezina vlasnica vodi brigu o sebi. Što i muškarcima šalje određeni signal, vole kad njihova draga brine o sebi.

"Žena s fancy ili nekom neobičnijom frizurom, a tu ubrajam i kratku kosu spada među one koje brinu o svojoj kosi, a vrlo je vjerojatno da onda generalno brinu o sebi. Najčešće i ostatak izgleda dobro", Sandro, (37)

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0