Life&style

Nesanice, nadutost, debljanje, glavobolje... Vjerojatno si u ovom životnom razdoblju

U životu svake žene dolazi do ove prirodne pojave, a radi se o jedinstvenom i individualnom iskustvu za svaku ženu koje se javlja uz neke promjene i simptome karakteristične za to novo životno razdoblje

Za jedne, menopauza simbolizira gubitak mladosti, pa čak i ženstvenosti. Za druge ona je novo razdoblje slobode i osjećaja kontrole nad svojim tijelom. U svakom slučaju, menopauza je prirodan i neizbježan proces – a neizbježne su i mnoge neugodne pojave koje prate menopauzu.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Libresse se odlučio obračunati sa svim tabuima vezanim uz žensko tijelo kroz kampanju #pričeiznutra, a jedan od tih tabua je i menopauza. Nepredvidiva i neugodna, menopauza može biti nezgodna, a isto tako predstavlja idealno plodno tlo za razvoj brojnih predrasuda. 

Srećom, u sklopu Libresseove inicijative sve je više žena diljem svijeta počelo otvoreno dijeliti svoja iskustva s menopauzom, pa se priču po priču ukida misterij te životne promjene dok žene jedne drugima otkrivaju cijelu "raskoš" simptoma menopauze iz prve ruke, kao i oblike nošenja s njima.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Prvi simptomi menopauze su promjena u ciklusu te valunzi, noćno znojenje, razdražljivost, ali i vrtoglavice, nesanice, nadutost, debljanje i glavobolje – a to su samo neki od mogućih simptoma! Jedna žena, koja je podijelila svoju priču u sklopu ove kampanje, rekla je: "Jedne sam se noći probudila u tri sata u vrućici. Nikada nisam iskusila takvo što". Upravo neočekivanost jačine simptoma ono je s čime se bore mnoge žene u ovom razdoblju. 

Neke sretnice neće doživjeti nijedan simptom menopauze, ali to ne znači da sve ostale moraju patiti u tišini ili se osjećati manje jakima. Svaka žena ima svoju priču, a vjerojatno i gomilu anegdota o menopauzi, a dijeleći je s drugima pomoći će razbiti misterij menopauze.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Jedan od nezgodnijih prvih simptoma menopauze je promjena u ciklusu mjesečnica, a do potpunog nestanka mjesečnica može proći i do četiri godine. Što to znači u praksi? Taman kad pomisliš da si gotova s mjesečnicama, mogla bi ti stići još jedna. Pa još jedna – za nekoliko mjeseci. Tako da je pametno još neko vrijeme imati svoje pouzdane Libresse uloške pri ruci, dok god nepredvidive mjesečnice prijete svojim zadnjim posjetama.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Ako si prošla ili upravo prolaziš menopauzu, podijeli svoja iskustva na društvenim mrežama i označi ih hashtagom #pričeiznutra kako bi s drugim ženama podijelila različitost, ali i sličnost iskustava ove velike životne promjene.

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0