Beauty

4 top jesenska trenda za kosu - koji bi najradije vidjela na sebi?

  • Jedina mana ljeta jest to što uistinu prekratko traje pa već imamo dojam kao da nam je jesen zakucala na vrata
  • Novo godišnje doba donosi i nove trendove, a mi ti otkrivamo koje te to novosti očekuju u oblikovanju kose
  • Jesen obožava tople i crvene tonove na kosi, a zaljubljenice u otkvačene frizure oduševit će opstanak popularanog ljetnog trenda

Ne, ni mi ne možemo u to vjerovati, ali jesen je gotovo pred nama. Trgovine su već preplavili prvi komadi iz novih kolekcija, a slavni frizeri već su otkrili i koji će trendovi ove jeseni prevladavati kada je stiliziranje kose u pitanju. Koji su to vodeći trendovi u odijevanju možeš provjeriti u našoj modnoj rubrici, dok ovdje možeš saznati koja će to četiri trenda vladati u oblikovanju kose.

Možda vas zanima 'Pepeljuga blond' boja kose mogla bi obilježiti jesen, a lako ju je postići plavušama i brinetama Rubrika Beauty Beauty

1. Kontrastne boje

Kontrastne boje su postale posebno popularne ovog ljeta, a po svemu sudeći ovaj će se trend nastaviti i nadolazeće jeseni. Ovo je odličan izbor za one koji vole odvažnu istaknutu boju kose te ne zaziru od eksperimentiranja sa svojim izgledom. Direktna inspiracija za ovu frizuru koja je pokorila društvene mreže bila je pjevačica Dua Lipa i njezina kratka bob frizura u kojoj su prednji pramenovi obojeni u svijetlu plavu nijansu.

Također, kao jedna od inačica kontrastne frizure pojavila se i ona u kojoj se isključivo boji korijen kose, a kako ovu frizuru nose poznate trendseterice možeš pogledati ovdje.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Možda vas zanima Boja kose ti nije ispala kako si zamislila? Evo što možeš napraviti Rubrika Life&style Life&style

2. Prirodan izgled

Privremeno zatvaranje frizerskih salona mnoge je nagnalo da pri odabiru frizura razmišljaju o onima koje ne zahtijevaju često i detaljno održavanje. Kosa koja djeluje prirodnije definitivno je jedan od najpopularnijih trendova ove godine u cjelini te omogućava rjeđe posjete salonima. Ključ ovog izgleda je bojenje isključivo korijena kose u nijansu najsličnijoj tvojoj prirodnoj boji.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Možda vas zanima 8 trikova koji će ti biti vrlo korisni ako sama bojaš kosu Rubrika Beauty Beauty

3. Topli tonovi

Što se samih tehnika bojenja kose tiče, klasično 'farbanje' cijele kose radije zamijeni prošaravanjem vlasi pramenovima u toplim nijansama. Uz pomoć pramenova kosi ćeš uspješno dati dubinu i višedimenzionalnost, ali i željenu mekoću i podatnost. Trenutno su osobito popularne nijanse poput šampanjca, karamela i tonova meda.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Možda vas zanima Veliki trend za jesen: Povratak boje koju obožavamo Rubrika Moda Moda

4. Neka bude crveno

Prigušeni crveni tonovi bit će sve traženiji s prvim danima jeseni. Riječ je o svojevrsnom nepisanom pravilu, a iznimka neće biti ni jesen pred nama. Ipak, jarke crvene tonove zamijenili su oni smireniji, nalik odstajalom crnom vinu. No, ono što uvijek ostaje u trendu, bez obzira na boju i oblik frizure je sjajna, podatna i njegovana kosa.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Možda vas zanima Svako koliko trebaš šišati kosu da bi frizura dobro izgledala? Ne, ne radi se o razmaku od osam tjedana Rubrika Beauty Beauty
Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0