Beauty

Svako koliko trebaš šišati kosu da bi frizura dobro izgledala? Ne, ne radi se o razmaku od osam tjedana

  • Jedno o pravila iz svijeta ljepote koje bismo trebali zanemariti je ono o vremenu koje treba proteći između dva šišanja
  • Važni faktori u odlučivanju trebaš li se šišati češće su tekstura tvoje kose te stil frizure koji nosiš
  • Dok kraća kosa i popularna bob frizura traže češći odlazak frizeru, dugu kosu je dovoljno šišati tri do četiri puta godišnje

Prema uvriježenom pravilu kosa bi se trebala šišati svakih šest od osam tjedana, no sve smo ga češće sklone staviti sa strane. Zašto je tome tako? Prvenstveno, svi smo mi različiti, a upravo je takva i naša kosa te nezgodno primjenjivati univerzalna pravila na zasebne slučajeve. Budući da nema jednog tipa kose, nema ni zlatnog pravila koje bi se na njega primjenjivalo.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Naša kosa otkriva mnogo o našem karakteru - čak i koliko imamo novaca Rubrika Life&style Life&style

Odbacimo uvriježena pravila

Učestalost šišanja potpuno ovisi o teksturi same kose, ali i tipu frizure koji nosiš. S ovom tvrdnjom slaže se i Luke Hersheson, britanski frizer u čije se ruke rado prepuštaju zvijezde poput Sienne Miller, Victorie Beckham i Keire Knightley. "Ako nosite stiliziranu frizuru poput boba, onda je pravilo od osam tjedana primjenjivo na vaš slučaj. S druge strane, ponekad nakon šišanja mislite da je frizura savršena, no kako kosa raste ona gubi formu te je potrebno učestalije šišanje", otkriva za portal First of Women.

"Ipak, ne mislite da trebate ići kod frizera svakih osam tjedana. Pomalo je staromodni mit. Bilo je primjerenije u 70-ima i 80-ima kada su frizure imale vrlo specifične oblike kojima je bilo potrebno pomno održavanje, ali to više nije tako", dodaje frizer. Stoga, neka tvoja odluka o odlasku frizeru ne bude uvjetovana nepisanim pravilima već stanjem tvoje kose.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Hoće li zbog '100 poteza četkom kroz kosu' tvoja kosa doista biti ljepša? Rubrika Beauty Beauty

Svaka kosa ima svoja pravila

Osobe koje imaju kosu koja je bogata teksturom i koju je malo teže ukrotiti trebale bi se šišati svaka dva do tri mjeseca. Kao što napominje i slavni frizer, važan faktor u odlučivanju trebaš li se šišati češće je i stil frizure koju nosiš. Primjerice kratka kosa, kao i ravan bob, iziskuju nešto veću brigu te učestalije posjete frizeru. Dugu kosu, s druge strane, dovoljno je šišati tri do četiri puta godišnje kako bi je osvježila i uklonila oštećene vrhove.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0