Beauty

Znaš li svako koliko zapravo moraš šišati vrhove?

Sve kose nisu iste, a ni sve frizure - zato ono pravilo o podrezivanju vrhova ne može vrijediti za sve

Je li ti tvoj frizer rekao da ako želiš lijepu kosu i postojanu frizuru koja ne gubi oblik, vrhove kose moraš skraćivati svakih šest tjedana? I nama naš. Ipak, istina je da postoje razne frizure i da svaka kosa nije jednakih karakteristika pa bi zapravo sve to trebalo uzeti u obzir u odlučivanju pravog vremena za šišanje. Na sreću, od eksperata za kosu doznali svako koliko baš tvoj tip kose ili tvoj tip frizure treba podrezivanje vrhova: 

1. Kosa ti je oštećena 

Optimalno je šišati se svakih osam tjedana ako ti je kosa krhka i vrhovi joj pucaju - tako će se kosa lakše obnoviti, a i lakše ćeš oblikovati frizuru. 

 | Autor: Instagram Instagram

2. Kosa ti je prirodno kovrčava 

Valovitu kosu najbolje je podrezivati svakih šest do 12 tjedana, a ako imaš sitne kovrče, onda bi to trebalo činiti svaka dva mjeseca. Ako kovrčavu kosu bojiš, onda i češće. 


3. Frizura ti je kraća i/ili strogo šišana 

E, ovdje treba više paziti i ići pod škare svaka tri tjedna. Strogo ošišane frizure zahtijevaju stalno održavanje jer kosa u prosjeku mjesečno raste oko 2 centimetra.  

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

4. Imaš zdravu i srednje dugu ili dugu kosu   

Dovoljno je šišati se tri do četiri puta godišnje. Otprilike svaka tri mjeseca tvoja frizura će početi gubiti oblik i samo šišanje će pomoći da je ponovno možeš lako dotjerati.    

Photo: Instagram

Komentari 0