Moda

Veliki trend za jesen: Povratak boje koju obožavamo

U modnom svijetu tirkizna boja već nekoliko sezona osvaja trendove i daje dašak uzbuđenja svakoj kombinaciji. Osim što pristaje gotovo svima, odlično se kombinira uz ostale boje u spektru

Svaka boja ima svoju priču, a u sebi nosu nevidljivu snagu koja nježno prebire po strunama naših emocija. Tirkizna boja je ona u kojoj se spajaju kristalno bistro more i plavetnilo neba, mjesto gdje žive mašta i kreativnost. Ime joj potječe od istoimenog dragulja koji u većini kultura ima simbolično značenje, a vjeruje se da djeluje kao zaštitnički talisman. Tirkiz dolazi u mnoštvu nijansi plave i zelene te ujedinjuje njihove osobine – smirenost plave i snagu zelene. Zato tirkizna boja uravnotežuje emocije i umiruje duh, a istovremeno odražava eleganciju, mudrost, suptilnost i svježinu.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Da bi razumjeli velikane slikarstva i otkrili tajne njihovih slikarskih tehnika FREYWILLE umjetnici posebnu pažnju posvećuju opsežnom istraživanju slavnih remek-djela, emotivnih priča vezanih uz njihovo nastajanje, kao i detaljima iz života genija poput Van Gogha, Klimta, Muche, Moneta, Hundertwassera i Gauguina. Naime, baš kao i slavnim majstorima slikarstva, FREYWILLE dizajnerima je također jedan od najizazovnijih koraka pri kreiranju nakita miješanje boja – postizanje odgovarajućeg tona i razvijanje idealnih nijansi. Radi se o složenom postupku koji traje mjesecima dok se ne postignu pravi omjeri, te odredi točno vrijeme i temperatura pečenja za svaku boju koja se pojedinačno nanosi na emajl. 

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Najljepši raspon tirkiznih nijansi može se vidjeti u FREYWILLE kolekciji Papillon koja osvaja bajkovitim motivima leptira i vilinskih konjica. Bečki umjetnici su za nju razvili sasvim novu tehniku oslikavanja i pečenja emajla  s efektom gradacije i svršenog stapanja boja: snažni  tonovi smaragdno zelene savršeno se pretapaju u nježne nijanse tirkizne, a indigo plava nestaje ispod elegantnih ljubičastih tonova. Nadalje, dizajn L’Amandier turquoise iz opusa posvećenog Van Goghu, svjetlucava je rapsodija tirkiznih tonova koja oživljava zlatne bademove grane u cvatu dok se prostiru preko plavog neba. 

U modnom svijetu tirkizna već nekoliko sezona osvaja trendove svih godišnjih doba. Osim što pristaje gotovo svima, jako se dobro može kombinirati s bilo kojom drugom bojom u spektru, te daje dašak uzbuđenja neutralnim tonovima i smeđoj boji. Odlično izgleda u kombinaciji s crvenim i ružičastim tonovima, a s tamnoplavom bojom stvara klasični mornarski ugođaj. Oživljava zelene nijanse, a odlično se slaže i sa žutozelenom.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Više informacija o FREYWILLE nakitu i aktualni Summer sale pronađi na online butiku ili posjeti FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2. 

Prekrasne fotografije editorijala potpisuje Sanja Jagatić dok je za kreativno vodstvo i stilske kombinacije zaslužan Petar Trbović. Model je lijepa Laura S., Talia Model, a make-up potpisuje Mirta Pejić.

Photo: Instagram @cheraleelyle

Komentari 0