Beauty

Ova tehnika bojenja idealna je za postizanje osunčanog prirodnog izgleda kose

  • Balayage tehnika idealna je za postizanje osunčanog prirodnog izgleda kose
  • Lako ju je održavati te je primjenjiva je na različite dužine i teksture kose
  • Za razliku od ombréa nema direktnih prijelaza boje već kosa djeluje fluidno

Sanjaš o savršenoj ljetnoj frizuri koja će djelovati kao da si se netom vratila s ljetovanja na kojem ti je sunce milovalo kosu i podarilo ti zlaćane pramenove? No, nije nužno da je za postizanje ovakve frizure nije nužno izlaganje suncu. Štoviše, potreban je samo odlazak frizeru i balayage.

Ova tehnika bojanja uključuje blago posvjetljivanje kose tankim pramenovima, a posljednjih je nekoliko godina favorit brojnih dama kada su tehnike bojanja kose u pitanju. Iako je trend prisutan već nekoliko godina, stručnjaci eksperimentiraju s novim kombinacijama boja i tehnikama nanošenja kako bi završni izgled bio mekši i prirodniji nego ikad prije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

From full highlight to rooty balayage ♥️ By @hobbschelsey_hairstylist

Objavu dijeli Balayage + Business Training (@mastersofbalayage)

Možda vas zanima Svijetle si puti? Evo kako ćeš jednostavno postići preplanuli ten Rubrika Beauty Beauty

Ombré vs. balayage

Vjerojatno si se do sada susrela s terminima 'ombré', 'balagaye' i 'dip dye', a sada je pravo vrijeme da jednom za svagda razotkrijmo što se to zapravo krije iza njih. Ombré je tehnika bojenja s jasnim prijelazom koji nastaje s idejom da se jasno vidi prijelaz sa svjetlije na tamniju nijansu boje (ili obrnuto). Što se tiče 'dip daya' on daje još oštriji izgled te djeluje kao da si kosu uronila u kantu s bojom. Kod 'ombré' i 'dip dye' tehnike dvije se boja jasno razlikuju na kosi, dok kod balayagea imamo isprepletene svjetlije i tamne pramenove koji stvaraju prirodan izgled.

 | Autor: Instagam Instagam Ombré i balayage

Možda vas zanima Ova klasična frizura idealna je za ljetne vrućine, a sjajno maskira i masnu kosu! Rubrika Beauty Beauty

Za razliku od ostalih tehnika bojanja, koje toliko često vode do istaknutog korijena ili izblijedjele boje, balayage se neprestano miješa kroz kosu kako bi se osiguralo da iza nas nikad ne ostane izraženi trag nove boje. S vremenom, možeš ga osvježiti onoliko malo ili onoliko često koliko želiš. Striktnog pravila nema!

Budući da su svjetliji pramenovi namjerno suptilni, činit će se kao da su se pramenovi jednostavno poljubili na suncu, što znači da se ne obvezuješ provoditi vrijeme u salonu te nisu dužna hitno savladati umjetnost bojanja kose kod kuće.

 | Autor: Instagam Instagam Jessica Alba, Cindy Crawford i Lilly Aldrige

Možda vas zanima 'Prljava brineta' je novi trend u bojenju kose koji već rado nose i neke slavne dame. Pogledaj kako super izgleda Rubrika Beauty Beauty

Prednosti balayage tehnike

Već je na početku važno znati sljedeće - balayage je tehnika, a ne izgled. Njezin naziv dolazi od francuskog glagola „balayer“ što znači mesti ili četkati, a upravo se ti pokreti koriste za bojenje pramenova. Umjesto odvajanja pramenova kao u uobičajenoj metodi bojenja gdje se pramen boji od vlasišta do vrhova i omota u foliju, ovdje se pramenovi kose drže labavo u jednoj ruci i boje kretnjom sličnom metenju.

Ideja je stvoriti područja svjetlosti i sjene na cijeloj kosi nanošenjem boje četkom i podloškom. Također, prijelaz iz osnovne boje na svjetlije krajeve je besprijekoran i fluidan. Vizualna metoda bojanja stvara elegantnu frizuru jednostavnu za održavanje. 

 | Autor: Instagam Instagam Rosie Huntington-Whiteley, Sarah Jessica Parker i Gisele Bundchen

Možda vas zanima Je li štetno za kosu ako ideš spavati s mokrom kosom? Rubrika Beauty Beauty

Prigodan za različite dužine i nijanse

Dobra stvar balayagea je vrlo jednostavno održavanje koje ne iziskuje česte posjete frizerskom salonu, a prigodan je za različite tipove i dužine kose. Ova tehnika slobodnog bojenja dopušta da se pramenovi oboje individualno te tako prilagode teksturi svake kose. 

Prijelaz između obojenih pramenova nježan je i blag tako da rezultat izgleda posve prirodno i uvijek savršeno prilagođen osobi. Jednako sjajno pristajat će i svjetlijim i tamnijim nijansama, a tome u prilog idu i fotografije brojnih poznatih dama koje su se odlučile upravo na ovu tehniku pri promjeni boje kose.

Photo: Instagram

Komentari 0