Beauty

Je li štetno za kosu ako ideš spavati s mokrom kosom?

  • Sigurno si koji puta išla s mokrom kosom u krevet 
  •  Međutim, zar ne pati tada struktura kose i njen sjaj?
  • Otkrit ćemo ti što se doista događa ako s mokrom kosom odeš u krevet 

Radije se tuširaš navečer nego ujutro, opereš kosu te skočiš u krevet s mokrom kosom? Sigurno nisi jedina koja to radi – tako ćeš uštedjeti vrijeme jer nećeš fenirati kosu, a ujutro će kosa biti fino mirisna i čista. Međutim, šteti li kosi ako odeš s mokrom kosom na spavanac? Hoće li postati tanja ili lomljivija? 

Evo što se događa s tankom kosom

Za početak da odmah razjasnimo: neće se pospješiti ispadanje kose ako ideš s mokrom kosom u krevet. Međutim, odlazak na spavanje s mokrom kosom nije baš totalno bezazlen. Svaka kosa je fino strukturirana. Nakon pranja je gornji sloj kose osobito osjetljiv. Tko ide tako spavati riskira lom kose te se povećava vjerojatnost da će se probuditi s kosom koja će se teško raščešljati. Tko će isfenirati kosu prije spavanja, izgladit će strukturu kose pa će kosa bolje „sjesti“ i više će sjajiti. 

Možda vas zanima Želiš što prije dugačku lijepu kosu? S pomoću ova 4 savjeta će tvoja kosa brže rasti Rubrika Beauty Beauty

Međutim, stilistica (slavnih i poznatih) Kristin Shaw objašnjava da je spavanje s mokrom kosom kod određene strukture kose moguće. Kod nekih tipova kose je to čak i dobro – ako se napravi kako treba. Ako imaš finu, tanku strukturu kose, onda Kristin Shaw ne preporučuje odlazak na spavanje s mokrom kosom, ali ako imaš deblju strukturu kose, onda možeš bez problema koji puta otići s mokrom kosom u krevet. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

STRAIGHT or CURLY? ❤️ Credit: @marimariamakeup

A post shared by All Things Hair (@hair) on

Evo na što trebaš paziti 

Ako imaš deblju vlas nakon tuširanja ideš direktno u krevet, onda svakako omotaj kosu mekim ručnikom ili svilenom maramom. Tako će ti kosa ujutro biti meka i podatna. Također možeš isplesti ili uviti kosu te ostaviti da se preko noći posuši – ujutro će biti fino valovita. 

Međutim, kosa ne smije biti totalno mokra. Nakon pranja temeljito posuši kosu s pomoću ručnika ili je kratko isfeniraj. Kosa treba biti lagano posušena kad ideš u krevet. Mokra kosa će namočiti jastuk, a to pogoduje stvaranju gljivica na jastučnici. Zbog toga nakon tuširanja uvijek imaj ručnik na jastuku. 

Možda vas zanima Hoće li zbog '100 poteza četkom kroz kosu' tvoja kosa doista biti ljepša? Rubrika Beauty Beauty
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0