Beauty

Ova klasična frizura idealna je za ljetne vrućine, a sjajno maskira i masnu kosu!

  • Francuska pletenica idealna je ljetna frizura, a i sjajan način da ti kosa zablista i tri dana nakon što je oprana
  • Ovaj tip pletenice trebaš izbjegavati plesti na netom opranoj kosi budući da ćeš ju tako teže oblikovati.
  • A kako napraviti savršenu francusku pletenicu te njezine varijacije otkrivamo ti u nastavku

Malo je frizura romantičnih poput francuske pletenice. Riječ je o bezvremenoj i klasičnoj frizuri čija slava ne jenjava već desetljećima. Osim što se mnoge dame za nju odluče kada su svečane prilike u pitanju, ova vrsta pletenice zapravo je sjajan odabir za kamuflažu masnih vlasi, odnosno savršena je za kosu drugog ili trećeg dana od pranja.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Možda vas zanima Hoće li zbog '100 poteza četkom kroz kosu' tvoja kosa doista biti ljepša? Rubrika Beauty Beauty

Kako napraviti savršenu francusku pletenicu?

Premda njezino kreiranje na prvu možda djeluje komplicirano, vrlo lako ga je svladati uz malo vježbe. Već na samom početku važno je slijediti određena pravila, a jedno od najpoznatijih je ono da ovaj tip pletenice trebaš izbjegavati plesti na netom opranoj kosi budući da ćeš ju tako teže oblikovati.

Francuska pletenica je zapravo frizura u kojoj se sva kosa skuplja u jednu veliku pletenicu niz stražnju stranu glave, počevši od čela. Kosu prije pletenja dobro počešljaj kako bi je izravnala te potom podijeli na tri djela iste debljine. Upleti pramen iz desne ruke preko srednjeg pramena, tako da desni dođe u sredinu. Potom upleti lijevi pramen preko srednjeg pramena, tako da sad lijevi bude u sredini. Tako si kreirala bazu francuske pletenice.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Možda vas zanima Ovo je najpodcjenjenije sredstvo za njegu kose, a šteta, stvarno je moćno i sigurno ga imaš kod kuće Rubrika Beauty Beauty

Sad uzmi novi pramen s desne strane, spoji ga s desnim pramenom koji držiš u ruci i upleti ga opet u sredinu, tako da je sada taj desni pramen onaj u sredini. Uzmi novi pramen s lijeve strane, spojiti ga s lijevim pramenom i upleti ga u sredinu, tako da je sad lijevi pramen u sredini. Ponavljaj ova dva postupka sve dok ne ispleteš cijelu pletenicu. Teoriju sada znaš, a kako to izgleda u praksi možeš pogledati ovdje:

Možda vas zanima Je li štetno za kosu ako ideš spavati s mokrom kosom? Rubrika Beauty Beauty

Poigraj se s oblikovanjem frizure

Sada kada si upoznata s klasičnim načinom izrade francuske pletenice, možeš isprobati njezine različite varijante. Tako se možeš odlučiti na francusku pletenicu koji ćeš isplesti sa strane. Ovisno o formiranju, francuska pletenica može biti stroga ili opuštena.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Možda vas zanima Suha, bez sjaja i žuta... 5 super savjeta koji će spasiti tvoju kosu ako si je posvijetlila Rubrika Beauty Beauty

Opuštenu verziju možeš kreirati tako da ispleteš tek gornji dio pletenice, a donji povežeš u punđu ili ostaviš u jednostavnom repu. Također, da bi postigla savršenu razinu razbarušenosti, pređi prstima preko linije kose kako bi oslobodila sitne vlasi te izvuci kraće dijelove sa svake strane uha kako bi upotpunila ležeran dojam. Osim jedne, možeš napraviti i dvije francuske pletenice koje ćeš nositi svaku s jedne strane glave.

 | Autor: Instagam Instagam

 

 | Autor: Instagam Instagam

Možda vas zanima Dosadilo ti je bojiti kosu? Slavne frizerke otkrivaju kako vratiti prirodnu boju, a da ne izludiš Rubrika Beauty Beauty

Mi to tako!

Još jedna sjajna opcija jest da započneš frizuru s jedne strane te je dovršiš tako da pada preko drugog ramena. Ako želiš da tvoja francuska pletenica djeluje voluminozno možeš se poslužiti jednim trikom, a to je da prije pletenja pletenice na kosu naneseš šampon za suho pranje koji će joj dati dodatnu teksturu. Budući da je što se aktualnih trendova tiče ovo ljeto nezamislivo bez ukrasa za kosu, neka špangice i ukosnice krase i tvoju verziju francuske pletenice.

Možda vas zanima Svijetle si puti? Evo kako ćeš jednostavno postići preplanuli ten Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0