Beauty

Suha, bez sjaja i žuta... 5 super savjeta koji će spasiti tvoju kosu ako si je posvijetlila

  • Tko si redovito boji kosu u plavo ili radi pramenove, sigurno zna za određene probleme koji se često pojavljuju
  • Najčešći problemi su suhi vrhovi, kovrčanje, nedostatak sjaja ili žuta primjesa
  • Imamo pet savjeta kako pravilno njegovati kosu obojanu u plavo

Problematično kod bojanja kose u plavo: nestaju pigmenti boje iz kose. Za to se treba kemikalijama „slomiti“ zaštitni sloj kose, a to čini kosu osjetljivom. Tako kosa lakše puca, može djelovati kao da nema sjaja te je suha. Međutim, budi bez brige – s pravom njegom može i kosa obojena u plavo izgledati dobro. Ovih pet savjeta pomoći će ti u tome…

1. Redovita njega za kosu

Kod kose obojene u plavo jako su važne redovite kure. Pokušaj rjeđe prati svoju kosu, jer tako ćeš je dodatno isušiti. Najbolje je prati je svaka dva do tri dana te jednom tjedno koristiti hranjivu masku za kosu. Osobito dobre su kure koje možeš ostaviti da djeluju preko noći. Tako će kosa dobiti dodatnu vlagu.

Možda vas zanima Želiš što prije dugačku lijepu kosu? S pomoću ova 4 savjeta će tvoja kosa brže rasti Rubrika Beauty Beauty

2. Ulja za njegu protiv suhih vrhova

Ulje od kokosa ili kamilice može ti pomoći „ozdraviti“ ispucale vrhove kod kose obojene u plavo. Jednostavno je nakon pranja i sušenja umasiraj u vrhove. Ulje će se pobrinuti i za dodatni sjaj.

3. Čaj od kamilice za više sjaja

Kod kose koja nema sjaja može pomoći čaj od kamilice. Naime, kamilica sadrži tvari koje pružaju kosi prirodni sjaj. Jednostavno koristi kamilicu kao „regenerator“ koji će vratiti kosi sjaj.

4. Izbjegavaj previše sunca

Osobito sa svježe obojenom kosom ne smiješ biti previše na suncu. Naime, UV-zrake mogu dodatno izvući vlagu pa je kosa još više suha. Najbolje je ljeti nositi cool rubac za kosu ili ljetni slamnati šešir kao zaštitu. Osim toga, postoje proizvodi za kosu koji sadrže zaštitni faktor.

5. Manje vrućine kod stiliziranja

Vrući zrak od fena i previše peglanja prilično je štetno za kosu obojano u plavo. Vrućina dodatno isušuje kosu. Dakle, pokušaj se neko vrijeme odreći pegle za kosu nakon bojanja te kosu suši na zraku. Kod sušenja nemoj trljati jako kosu ručnikom. Ako se baš nikako ne možeš odreći fena, onda suši kosu hladnim zrakom.

Možda vas zanima Hoće li zbog '100 poteza četkom kroz kosu' tvoja kosa doista biti ljepša? Rubrika Beauty Beauty
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0