Beauty

Najljepše stepenaste frizure za sve tipove kose

  • Stepenaste frizure odgovarati će svakom tipu kose, i odlična su opcija kad se zaželiš promjene
  • U stepenastom šišanju kose namjerno su uočljive različite duljine, a slojevi stvaraju laskave siluete kojima je cilj dobro uokviriti crte lica
  • Prirodan pad pramenova daje ovakoj frizuri teksturu i volumen pa je dobar izbor i za one s tankom kosom

Kosa se može šišati ili stepenasto ili potpuno ravno. Stepenaste frizure dolaze u mnogim varijantama. One mogu dati živost kovrčama i također mogu dodati volumen ravnoj kosi. Postepeno ošišana kosa ili stepenaste frizure, kako god ih nazvali, funkcioniraju gotovo za svaku duljinu, tip ili strukturu kose.

Možda vas zanima Uz 'pravilo 5,7 cm' u nekoliko sekundi otkrij pristaje li ti bolje duža ili kraća kosa Rubrika Life&style Life&style

Međutim, moraš obratiti pažnju na neke detalje. Ako imaš jako tanku kosu, pazi da vrhove kose ne prorijediš previše. Kako bi frizura izgledala dobro, tvoj stilist mora stvoriti optički ugodne prijelaze između različitih duljina kose. Stepensto ošišana kosa uključuje rezanje različitih duljina na cijeloj kosi. Ovaj stil rezultira većim volumenom, "lakšom" kosom i kraćim vremenom sušenja.

Stepenaste frizure do ramena

Frizerski trendovi mijenjaju se često, ali neke su frizure 'vječne'. Jedna od njih je upravo i stepenasta frizura do ramena. Ne prekratke i ne preduge, ove slatke ženstvene frizure padaju na savršeno mjesto. Ako ti je kosa do ramena, moći ćeš postići višestruko razigrani izgled.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Rosie HW (@rosiehw)

Ravna i uglađena, valovita i razigrana ili kovrčava i slatka, otkrit ćeš da će jedna od ovih slika popularnih i lakih frizura inspirirati tvoj sljedeći posjet frizeru.

Stepenaste frizure do ramena su jedan od najjednostavnijih i najelegantnijih frizura za kosu te dužine. Možeš je isprobati ako želiš jednostavnu rutinu njege kose bez puno napora. Neuredni rezovi do ramena dobro se slažu s oštrim ombreom. Prirodan pad pramenova daje ovoj frizuri svu teksturu i volumen koji joj je potreban za laskav izgled, a odlično će izgledati i na tankoj kosi.

Najljepše stepenaste frizure

Stepenaste slojevite frizure se obično poigravaju dužinama od brade do ramena, pojačane slojevima. Ovaj kroj nije zabavan samo zbog slojevitosti, već i oslobađajući zbog svoje dužine i težine. Kada se ošiša na kratko-srednje duljine, kosa je lagana i prozračna što često stvara bezbrižnu vibraciju. Slojevi stvaraju laskave siluete kojima je cilj dobro uokviriti crte lica.

Postoji razlog zašto su stepenaste frizure izdržale test vremena. Naravno, one su se malo razvile od 2003. kada su postale popularne pa su od isprekidanih slojeva koje smo navikli vidjeti prešle u nešto malo mekše, malo manje ekstravagantno i malo modernije.

Točno je da mnoge žene godinama nose neki oblik stepenaste frizure, a to je zato što su izvrstan način da svojoj kosi dodaš više volumena i oblika, bez obzira na njenu teksturu ili duljinu.

Poznati frizer Cash Lawless, frizer je mnogim svjetski poznatim osobama i postao je milijunaš baveći se frizurama. Cash je na svom YouTube kanalu pod nazivom "The Millionaire Hairstylist" podijelio video kako u 8 minuta ošišati i stilizrati stepenastu frizuru. Možda će dobro doći tvom frizeru! 

"Skupa plava" najveći je trend bojenja kose ovog proljeća, a evo kako ga postići

Stepenaste kratke frizure

Imati kraću kosu može se činiti kao najbolja stvar ikad kada si u žurbi. Ne uključuje jednosatni proces sušenja, nema razrađenog stiliziranja. Umjesto toga, uvijek ju je lako stilizirati i imati odličnu frizuru kada moraš na brzinu istrčati iz kuće. 

Ako želiš napraviti veliku promjenu u svom životu, ima li boljeg načina od drastičnog šišanja. Kratke do srednje stepenaste frizure savršen su način da napraviš dramatičnu promjenu frizure, a da istovremeno nemaš prekratku kosu i požališ zbog odrezane kose.

Možda vas zanima Žena je podijelila trik za brzinsko osvježenje masne kose bez suhog šampona. Genijalno! Rubrika Beauty Beauty
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @emilia_clarke

Osim toga, dodavanje slojeva omogućuje više volumena i daje sjajnu dimenziju ako odlučiš i obojiti kosu. Kad pomisliš na slojevitu kosu, zamišljaš li odmah dugu kosu? Dobro, vrijeme je za ponovno razmišljanje. Primjerice, pixie frizuru razigrani paperjasti slojevi čine još slađom. Osim toga, isprekidane šiške neprimjetno se stapaju s ostatkom stila.

Jednostavno oblikovanje stepenastih frizura nikad nije bilo lakše! Nadamo se da će te neke od ovih ideja inspirirati za tvoj idući posjet frizeru. Stepenasto ošišana kosa pravi je način da uneseš život i dinamiku u izgled svoje kose. Efekt razbarušenih slojeva također stvara iluziju bestežinskog stajlinga, a uistinu ti neće biti muka stilizirati ovako ošišane pramenove.

Photo: Instagram@thediannebourne

Komentari 0