Beauty

Sjećaš li se bixie frizura iz 90-ih? Kažu da će ovaj spoj boba i pixieja biti it trend 2022.

  • Trend bixie frizure je svuda po internetu - no što je točno bixie?
  • Frizura je to koja će u novoj godini naslijediti bob
  • Bixie se naziva bixie jer kombinira elemente dviju izrazito prepoznatljivih frizura - boba i kratke pixie frizure

Kao veliki tend u 2022., iskočio je bixie, poznati izgled od prije nekoliko desetljeća. Iako se vjerojatno ne sjećaš da se tako zvao u 90-ima, bixie se vratio i spreman je da se popne na ton. Na neki se način čini da je bixie poznata frizura princeze Diane iz 90-ih s ažuriranjem iz 2021.: jako slojevita, teksturirana i ošišana između duljine kratkog boba i kratke kose. 

Možda vas zanima Influencerica nije prala kosu 7 dana kako bi napravila detox kose, sama se uvjeri je li vrijedilo Rubrika Life&style Life&style

Bixie se naziva bixie jer kombinira elemente dviju izrazito prepoznatljivih frizura - bob i pixie - i stvara novu frizuru u toj, vrlo slatkoj duljini. "Bixie je jednakim dijelovima kombinira kratku frizuru i bob", kaže stilist Andrew Fitzsimons. "To je čupavi bob sa slojevima koji dodaju dimenziju i teksturu."

Sjeti se popularnosti kratkih frizura od sredine do kasnih 90-ih, onih koje nisu bile dovoljno kratko ošišane da bi eih svrstali u pixes, ali ni dovoljno duge da se smatraju bob frizurom. (U to vrijeme, mislim da smo to samo zvali "kratka kosa"?) Tolike su zvijezde tonosile: Winona Ryder, Meg Ryan, Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz, Halle Berry, Rachael Leigh Cook, Neve Campbell i Drew Barrymore. 

"Imam 31 godinu i potpuno sam sijeda. Dosta mi je stalnog farbanja i prikrivanja svoje prirodne kose"

Stilist Fer Porro, kaže kako su nevidljivi slojevi tajno oružje bixieja, udahnjuju novi život ziheraškom bobu, a istovremeno mu mičući "težinu". Time se sprječava da kosa izgleda, Ferovim riječima, 'postojana', kao kod francuski bob. Fer kaže da je većina njegovih klijentica dopustila da im kosa izrastu tijekom izolacije, da su shvatile da se može živjeti bez frizera i uživaju u novoj duljini kose.

Mjesecima otkako su ograničenja ukinuta, zanimanje za eksperimentalne stilove iz 80-ih ponovno raste dok marširamo prema (nadajmo se) zabavnijoj godini. Čini se da u novije vrijeme Florence Pugh prednjači sa sličnim, ne prekratkim, stilom kose.

Možda vas zanima Mučiš se s tankom kosom? Isprobaj 4 genijalna trika za volumen u trenu Rubrika Beauty Beauty

Sarah Hyland je nedavno ošišala kosu na ono što bi neki mogli nazvati bob sa šiškama, ali mi ćemo to nazvati bixie jer ga je njezina stilistica Nikki Lee tako nazvala. "Išli smo kratko i dodali puni volumen", rekla je. "To je naš pogled na bixie, ali više bezvremenski i klasičniji."

Ako razmišljaš o isprobavanju, možeš biti sigurna da će mnogo frizera znati o čemu točno govoriš kada zatražiš bixie. Naravno, uvijek je dobro svom stilistu pokazati sliku kako bi bila sigurna da je to točno ono što želiš. Što se tiče vrste kose koja bi mogla biti najprikladnija za bixie, frizeri kažu da pristaje gotovo svim tipovima kose, jedino će je biti malo teže ukrotiti ako je vrlo gusta ili gruba.

Photo: Instagram@sarahjessicaparker

Komentari 0