Life&style

Influencerica nije prala kosu 7 dana kako bi napravila detox kose, sama se uvjeri je li vrijedilo

  • Beauty influencerice na TikToku odnedavno eksperimentiraju s detoksikacijom kose
  • Proces uključuje odustajanje od pranja kose ili korištenja bilo kojeg proizvoda za kosu tijekom punih sedam dana, a zatim korištenje šampona za čišćenje
  • Jedna djevojka testirala je ovo "resetiranje kose" i bila impresionirana rezultatima

Sve više djevojaka isprobava detox kose. Svakih nekoliko mjeseci odustaju od svih proizvoda za kosu na punih sedam dana i dopuštaju da se prirodna ulja iz vlasišta ponište. Kasnije koriste šampon za čišćenje tjemena kako bi uklonile prljavštinu i višak nakupina. Ova djevojka nikad prije to nije učinila pa je sada malo istražila i odlučila pokušati.

Možda vas zanima Trend "tekuće kose" posvuda je na Instagramu, evo kako i tvoja kosa može biti tako sjajna i meka Rubrika Beauty Beauty

Iako je bila uzbuđena zbog testiranja novog šampona, ideja da ne pere kosu sedam dana ju je pomalo živcirala. Obično pere kosu svakih četiri do pet dana, ali to je apsolutno najduže što je nebi oprala. Petog dana kosa joj je obično masna i više nego spremna za pranje. Sada, ne samo da nije prala kosu tjedan dana, nego uopće nije koristila nikakve proizvode za kosu. To je značilo da nema suhog šampona, nema gela ni laka za kosu.

 | Autor: Privatni album/Renee Rodriguez Privatni album/Renee Rodriguez

"Prvih par dana moje detoksikacije kose prošlo je kako sam očekivala. Obično perem kosu nedjeljom navečer, posušim je, a zatim spavam na svilenoj jastučnici kako bi izgledala svježe za sljedeći dan. Dovršila sam svoju rutinu pranja i sušenja kao i obično", rekla je. Drugi i treći dan bilo je u redu, ali četvrtog dana kosa se dosta počela mastiti. Ona je strastveni korisnik suhih šampona, pa kad počne primjećivati ​​masnoću u kosi, obično ga pošprica i spremna je za izlazak iz kuće. Bez suhog šampona stvarno je primijetila koliko joj se kosa mastila što joj se nikako nije dopalo.

Žene s tankom kosom preporodile su se kratkim frizurama. Pogledaj njihove odlične promjene!

"Do šestog dana iskreno sam zaboravila kakav je osjećaj imati čistu kosu i pitala sam se hoće li moja kosa ikada ponovno izgledati blistavo i sjajno. Stavila sam je u punđu na vrhu glave, ali bez korištenja ijednog od svojih proizvoda, imala sam samo ulje koje je moje tjeme proizvodilo da mi pomogne zalizati kosu, i nije bilo lijepo." Sedmog dana mogućnost pranja kose nikada se nije činila tako uzbudljivom. Osim toga, konačno je namjeravala isprobati šampon za detox, za koji se nadala da će njezinu kosu učiniti ultračišću. Ona je odabrala prirodni šampon s ekstraktom lista ružmarina, uljem čajevca i hamamelisa za pročišćavanje kose i uklanjanje neželjenih nakupina, kao i kokosovo ulje za hidrataciju.

@reneedrodriguez GRWM using my #dysonairwrap #dysonairwrapcurls #dysonblowout #easyblowout #hairtutorial #dysontutorial #ASOSChaoticToCalm #fyp ♬ High School - Editor

"Što se tiče korištenja, stisnula sam otprilike četvrtinu količine u ruku, protrljala, a zatim nanijela na korijen kose. Upute kažu da ga treba namazati do vrhova kose, ali obično ne nanosim šampon izravno na vrhove kose pa sam taj korak preskočila. Također sam djevojka dvostrukog čišćenja, pa sam ponovno ponovila prvih nekoliko koraka i potom temeljito isprala kosu. Odmah nakon ispiranja imala sam čudan osjećaj. Nisam bila sigurna je li to bio osjećaj stvarno čiste kose ili mi proizvod jednostavno nije dobro djelovao. Kako bih stvarno testirala učinkovitost šampona, preskočila sam regenerator, iskočila iz tuša i krenula s oblikovanjem kose", nastavlja.

"Prigrlila sam svoje sijede vlasi i sada želim pomoći da se okonča stigma oko sijedenja" Možda vas zanima "Imam 31 godinu i potpuno sam sijeda. Dosta mi je stalnog farbanja i prikrivanja svoje prirodne kose" Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Privatna arhiva/Renee Rodriguez Privatna arhiva/Renee Rodriguez Djevojka je isprobala detox kose

Nakon što je osušila kosu, odmah je primijetila koliko joj je kosa sjajna. Iako su joj vrhovi kose bili malo više suhi nego inače (vjerojatno zbog preskakanja regeneratora), ostatak kose je bio nevjerojatan. Bila je svilenkasta, sjajna i na kraju je osjećala kao da je čišća nego što je bila godinama.

U svakom slučaju, zakjučila je da mora dodati detoksikaciju kose u svoj mjesečni kalendar jer su rezultati bili impresivni. Bez obzira tražiš li novi način za oživljavanje i detoksikaciju kose ili tražiš savršeni šampon za detox kose koji će učiniti da tvoja kosa ostane čista - ova rutina je za tebe. Bi li isprobala detox kose?

Photo: Privatna arhiva/Renee Rodriguez

Komentari 0