Beauty

Trend "tekuće kose" posvuda je na Instagramu, evo kako i tvoja kosa može biti tako sjajna i meka

  • Društvene mreže preplavile su fotografije ravne, sjajne kose svilenkaste na dodir
  • Za ovim trendom "poludjele" su i mnoge zvijezde, uključujući Kim Kardashian i Jennifer Lopez
  • Trend tekuće kose lako možeš napraviti i ti kod kuće ili se prepustiti u ruke profesionalca

Plažni valovi prevladavali su ljetom, ipak, kako nam je stigla jesen, raspoloženije i dramatičnije frizure spremne su preuzeti naše feedove na društvenim mrežama, a ovogodišnji chic trend kose privukao je mnoge, od Kim Kardashian do Jennifer Lopez. Izgledom između prije nekoliko godina popularne "staklene kose" i trenda mokre kose "tekuća kosa" je kombinacija iznimno glatke kose s prelijepim odsjajem. Lakše ćeš proći prstima kroz nju jer manje proizvoda na kosi (za razliku od trenda mokre kose, za koju je tipično potrebna šaka gela da bi se postigla, pa se stoga osjeća grubo na dodir).

Tekuća kosa reflektira svjetlost mnogo više od uobičajene svakodnevne frizure. I dok poznate osobe koje vidiš kako dominiraju ovim trendom vjerojatno koriste ekstenzije ili perike, mekana, fluidna, sjajna kosa i dalje može biti tvoj "to go" trend ove jeseni. Profesionalni frizeri otkrili su kako postići ovakav izgled, u salonu ili pak, kod kuće. 

Možda vas zanima Plavuša, ali kakva! U modi je platinasta boja kose nazvana po slavnoj glumici Rubrika Beauty Beauty

Kako postići izgled tekuće kose

Cilj s tekućom kosom su elegantne vlasi bez kovrča, za što je obično potreban postupak u dva koraka: sušenje fenom nakon čega slijedi ravno peglanje, a između njih koristi se neki proizvod za sjaj. Zbog toga frizeri preporučuju tretman keratinom kao siguran način za postizanje frizure, pogotovo ako imaš kovrčavu, nestašnu kosu, jer tretman daje sjajniju, glatku podlogu za rad. Ovisno o kosi, tretmane bi trebalo izvesti u salonu od strane profesionalnog frizera koji će procjeniti tvoj tip kose i potrebe.

Ova djevojka je samo željela suptilne plave pramenove, a frizerka joj je od kose napravila groblje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli PIA SHAH (@piashah_)

Ako bi se odlučila za ovakav tretman, evo kako to funkcionira. Keratin se nanosi na kosu kao premaz, ispere, a zatim se osuši fenom. Nakon feniranja, kosa se pegla kako bi se keratin "zapečatio" i zatvorio dlaku, stvarajući štit za kosu koji daje glatke, sjajne rezultate. Kad se pravilno izvede, kosa bi se trebala vratiti svojoj prirodnoj teksturi nakon što se keratin eistroši (tipično tri do pet mjeseci).

No, ako želiš isprobati trend kod kuće, uz pomoć nekoliko proizvoda i pegle za kosu možeš odraditi izvrstan posao. Prvo na kosu nakon pranja stavi ulje, posebice na vrhove kako bi zagladila dlaku.

Možda vas zanima Tako jednostavno, a tako efektno. Ova frizura prigodna je i za čišćenje kuće i za crveni tepih Rubrika Beauty Beauty

Nakon što kosu pripremiš proizvodima, osuši je fenom. Frizeri reporučuju korištenje uskog nastavka sa mlaznicom na fenu tako da se kosa suši fenom u jednom smjeru (u ovom slučaju ravno prema dolje) za glatkiji i sjajniji izgled. Nakon toga razdijeli kosu u nekoliko sekcija te pramen po pramen prelazi peglom. Potrebno je od 6 do 10 prelaza peglom za svaki pramen kose. Završi sa sprejem za sjaj za taj završni efekt sjajne kose.

Photo: Instagram@piashah_

Komentari 0