Beauty

Mučiš se s tankom kosom? Isprobaj 4 genijalna trika za volumen u trenu

  • Nije važno je li ti kosa oduvijek bila gusta ili si tek nedavno primijetila neželjeno stanjivanje, većina nas želi punu volumena, raskošnu kosu
  • Ovisno o prirodnoj teksturi tvoje kose, postizanje gušće kose nije uvijek najlakši zadatak
  • Naravno, mogli bi potrošiti tone vremena na kompliciranu rutinu stiliziranja, kupaonski ormarić pun proizvoda ili čak skupe usluge iz salona, no srećom, sve to možeš izbjeći jer postoje jednostavne, pristupačne opcije koje možeš isprobati umjesto toga kako bi uštedjela vrijeme

Imati finu, tanku kosu može se činiti lako za stilizirati. Uostalom, tanka kosa zahtijeva malo feniranja i možeš je bez napora vezati u nisko spuštenu punđu ili rep na izlasku, a da pritom izgleda šik. No, mnogi ljudi s ovim tipom kose reći će da može biti teško držati kovrče ili dodati volumen prirodnog izgleda, a nitko ne želi opuštenu, mlohavu kosu.

Možda vas zanima Influencerica nije prala kosu 7 dana kako bi napravila detox kose, sama se uvjeri je li vrijedilo Rubrika Life&style Life&style

 Gubitak kose – ili točnije – opadanje kose je prošle godine bilo na najvišoj razini zbog stalnog stresa oko pandemije. Ako i tvoja kosa  u posljednje vrijeme izgleda mlitavija nego inače, a misliš da je razlog tome stres, dobra vijest je da je to obično privremeno; možda ćeš trebati samo malo strpljenja i dati sve od sebe da se zbog toga ne opterećuješ. U međuvremenu smo pročešljali TikTokovu riznicu tutorijala i pronašli nekoliko brzih i jednostavnih savjeta za oblikovanje tanke kose koja povećava volumen.

1. "Dvokatni" poni 

@tartecosmetics

Quick & easy #hairhack👱‍♀️ #hairtutorial #summer #cleanbeauty #hair #hairstyle #ponytail #ponytailhack

♬ original sound - tarte cosmetics

Počnimo s ovim jednostavnim trikom koji će mlohavi rep podići na nove visine koristeći samo gumicu za kosu. Skupi kosu u rep kao i inače; ali sada ga podijeli na dva dijela tako da budu naslagani jedan na drugi. Zaveži gumicu za kosu samo oko gornje polovice ponija, kamuflirajući tako drugi rep ispod njega. Završi tako da zategneš oba dijela kako bi dobila dodatni volumen.

2. Niska punđa

@diyhairschool

#diyhairschool #thinhair #bunhack

♬ Like I Can - Sam Smith

Za elegantniji stil, skupi kosu u niski rep na dnu vrata. Prstima razdvoji prostor koji je dovoljno širok da kroz njega provučeš rep. (Ovo je jedna od onih stvari koje je teže objasniti riječima, pa preporučamo da pogledaš isječak ovdje.) U redu, sada natapiraj rep četkom prije nego što ga zarolaši pričvrstiš krajeve, nježno ga povlačeći prstima posljednji put.

Žene s tankom kosom preporodile su se kratkim frizurama. Pogledaj njihove odlične promjene!

3. Dvije punđe

@charlotteparler

How to catfish thick hair #poseathome #hairstyle #hairtutorial #thinhair #fyp #beauty #hairhack

♬ Buttercup - Jack Stauber

Sve što je bilo cool 2001. opet je u trendu. To uključuje i ovu frizuru. Jedan pametan način da je nosiš u 2021. je korištenje dvije gumice koje se usko slažu s bojom tvoje kose  kako bi svakoj punđi dala volumen. Kao što nam pokazuje Charlotte Palermino, jednostavno omotaj svoje pramenove oko svake gumice i zakači krajeve. Na taj se način remenčić stapa s ostatkom kose i dodaje malo prikrivenog volumena, tako da tvoje punđe izgledaju izdašnije. Za kraj zagladi dječje dlačice ili dlake s malo gela za kosu.

4. Podizanje korijena kopčicom

@sarahbrawleyhair

HAIR HACK! Volume i seconds #easyhairstyles #hairtutorial #hairhacks #hairtok #hairvolume

♬ in heat X brooklynbloodpop - EMBRR

Ovo je trik za one trenutke kad ti je kosa toliko spljoštena da ti se lijepi za glavu, ali nemaš vremena za pranje. Zgrabi kopču za kosu pačjeg kljuna (također duge kopče koje frizeri koriste u salonu da odvoje pramenove kose) i gurni je ravno niz razdjeljak, počevši od prednjeg dijela glave. Sada nakratko zagrij taj dio svojim sušilom za kosu; 5 do 10 sekundi će biti dovoljno. Pusti da se ohladi još 20 sekundi, ukloni kopču i prođi prstima kako bi razdvojila pramenove i otkrila trenutni volumen kod korijena.

Možda vas zanima Produženi bob je frizura koja je uvijek u modi, a nose je i poznate dame Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram@kraljevskikolaci

Komentari 0