Beauty

"Skupa plava" najveći je trend bojenja kose ovog proljeća, a evo kako ga postići

  • Sigurno si već čula za "Expensive Brunette" trend bojenja kose
  • Frizeri predviđaju da isti trend ovog proljeća dolazi na velika vrata i za - plavuše 
  • Ovo je savršena promjena za sve one koje žele udahnuti malo promjene svojoj plavoj kosi

Vjerojatno si već čula "Expensive Brunette" trend: višedimenzionalnu luksuznu boju kose koja je postala popularna u zimi 2021. i koja će biti prva u trendovima boja kose 2022. godine. Ali, što ako se i plavuše žele zabavniju boju kose? Pa dobre vijesti stižu i za ljubiteljice plavih tonova, dolazi nijansa koja će se smatrati velikim trendom za proljeće. Naziv trenda je "skupa plava", a evo kako postići ovakav izgled.

Možda vas zanima Sjećaš li se bixie frizura iz 90-ih? Kažu da će ovaj spoj boba i pixieja biti it trend 2022. Rubrika Beauty Beauty

"Svi ste čuli za trend "skupe smeđe" odnosno "skupe brinete", a ovo sada nazovam trendom "skupe plavuše", rekao je pratiteljima slavni frizer Tom Smith na svom Instagram profilu. U snimku u kojoj rdonosi predviđanja trendova za frizure 2022. ovaj profi izdvojio boju kose kao ono na što treba ciljati želiš li promijeniti ili "ažurirati" svoju plavu kosu.

"To je stvarno mekan kontrast tako da ima manje sjenki u kosi, ali nije jedna boja. Još uvijek postoji dimenzija, još uvijek postoje svijetlije i tamnije nijanse", objasnio je Tom. "Općenito, to je toplija nijansa, ali mislim da će ovo stvarno dobro proći u proljeće", dodao je. U videu pokazuje sliku glumice Chrishell Stause koja je prošlog ljeta promijenila boju kose s boje karamele na svjetliju i topliju plavu. 

Punđa u novom izdanju: Ova frizura savršeno zaglađene punđe uskoro će ti postati omiljena

Kako postići ovakvu boju kose

Tehnika vjerno prati onu "skupe brinete" za koju je Tom ranije rekao da je "sve u tome da se kosi da dubine, dimenzije i detalja". Kako bi dobila taj luksuzni, bogati izgled, vješta mješavina različitih plavih tonova podići će svjetliju kosu na novu razinu u odnosu na izgled koji dobijemo kada posegnemo za bojom iz kutije.

"Mišljenja sam da je odgovornost profesionalnih frizera da klijentima daju nešto što nikada ne bi mogli sami napraviti kod kuće", objasnio je Tom. A stručno izvučeni pramenovi mogu pomoći u dodavanju tog "skupog" i glamuroznijeg izgleda kod svake plavuše.

Shatush tehnika bojenja kose Možda vas zanima Shatush, nova tehnika bojenja kose koja postaje popularnija od pramenova, balayagea i ombrea Rubrika Beauty Beauty

Ako si zainteresirana za isprobavanje trenda, provjeri jeste li ti i tvoj frizer na istoj valnoj duljini kako bi osigurala da boja bude prilagođena tvojoj viziji i stilu. Trebala bi porazgovarati o različitim nijansama, od najdubljih do najsvjetlijih nijansi plave. Tako ćeš moći dobito točno ono što želiš, neovisno o tome je li to zlatna, pješčana, butterscotch, platinasta, bež ili medena plava. Frizer bi ih trebao suptilno raspršiti kako bi rezultat bio efektan.

Photo: Instagram@martarajohnson

Komentari 0