Beauty
Shatush tehnika bojenja kose

Shatush, nova tehnika bojenja kose koja postaje popularnija od pramenova, balayagea i ombrea

  • Još mekše, još prirodnije, još nježnije…
  • Pojavio se novi trend bojenja kose s takozvanim „wow faktorom“ za ljeto
  • Balayage, pramenovi, ombré dobili su žestoku konkurenciju 

Kao i u modi, novi trendovi redovito se pojavljuju i za našu kosu. Međutim, ovaj put nas ne nadahnjuje šišanje ili određena boja, nego nova tehnika bojanja kose. Sada su balayage, pramenovi, ombré i sl. suočeni s konkurencijom najnovijeg trenda boja kose: shatush.

Evo zašto volimo novi trend bojenja kose

Slično balayageu, shatush daje kosi veću dimenziju i mekani izgled kroz svjetlije pramenove. Međutim, razlika je u tome što frizer u kosu stavlja pramenove tehnikom slobodne ruke, koja uglavnom ističe samo pramenove kose koje bi inače prirodno poljubilo sunce. Rezultat: kosa dobiva još mekši i prirodniji izgled. Osim toga, lako možeš dopustiti da pramenovi izrastu u jesen ili zimu, a da ne riskiraš primjetnu promjenu u kosi. Sjajno, zar ne?

Pristaju na različite boje kose, a laskaju svima: zbog ovih pramenova žene jure u frizerske salone

Kome je namijenjen shatush?

Bez obzira je li to plava, smeđa ili crvena kosa: tehnika nježnog bojanja kose prikladna je za sve koji žele „wow učinak“ za svoju kosu, ali istovremeno vole prirodan izgled. Kako bi učinak bio savršen, nježni pramenovi uvijek bi trebali biti za nijansu svjetliji od prevladavajuće boje kose. Koja je to nijansa za tvoju boju kose, trebala bi otkriti razgovarajući s tvojim provjerenim frizerom.

Ova djevojka je samo željela suptilne plave pramenove, a frizerka joj je od kose napravila groblje

Budući da nismo precizno opisali kako se izvodi ova "slobodna tehnika" bojenja, možeš pogledati video. Slika govori više od riječi u ovom slučaju. Obojiti se shatush tehnikom može cijela kosa ili pak samo dio uz lice (kao na prvom Instagramu u članku).

Photo: Instagram@vlasova_elena_guru

Komentari 0