Beauty
Pramenovi

Pristaju na različite boje kose, a laskaju svima: zbog ovih pramenova žene jure u frizerske salone

  • Kao i u svijetu mode, oblikovanje kose je podložno učestalim promjenama trendova, a posljednji u nizu vraća nas u devedesete
  • Riječ je o svijetlim pramenovima koje su nekoć furale i slavne Spajsice, a koji su dobili novi profinjeniji i ublaženiji izgled
  • Ova frizura uspješno će osvijetliti i naglasiti tvoje lice, a upravo zbog ove karakteristike može odgovarati baš svima

Kada su pomodne frizure u pitanju, društvene mreže imaju novog favorita!  Riječ je o pramenovima koji izvorno nose naziv 'money pierce', a koji predstavljaju sjajan kompromis između dvobojne kose i mekog balayagea.

"Ovi pramenovi su izvrstan način na koji možeš vrlo lako promijeniti izgled kose, bez dramatičnih transformacija - sve je u okvirivanju lica i oblikovanju kose", ističe za Glamour koloristica Natalia Romaniuc, koloristica iz Windle Londona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @worldcolorist

Možda vas zanima Prema frizerima, ove četiri frizure zahtjevaju minimalno održavanje. Već nam se sviđaju! Rubrika Beauty Beauty

Riječ je o frizuri koja je zlatno doba doživjela 90-ih godina, a sada doživljava takozvano "novo proljeće". Nicola ističe kako je glavna inspiracija za ovaj trend Geri Halliwell iz vremena kada je pjevala u Spajsicama, samo je malo profinjeniji i ublaženiji kako bi odgovarao tržištu 2021.godine.

"To je vrlo laskav izgled jer osvjetljava lice, naglašavajući crte vašeg lica i vašu vlastitu osnovnu boju kose", objašnjava Nicola, dodajući sljedeće: "Ova tehnika djeluje na bilo koju boju kose i stvarno može odgovarati svima, bilo da ste topla plavuša ili  čokoladna brineta". Kako bi postigla željeni rezultat dovoljno je odabrati pramenove 3 do 4 nijanse svjetlije od boje koja trenutačno krasi tvoju kosu.

Victoria Beckham kopirala je svoj ikonični Posh Spice izgled: pogledaj fotografiju

Pramenovi | Autor: Instagram Instagram Primjeri pramenova

Možda vas zanima 5 trikova kako na prirodan način dobiti lijepe svijetle pramenove u smeđoj kosi Rubrika Beauty Beauty

Mnoge dame su s radošću prihvatile ovaj trend, a prema riječima ove britanske frizerke njegova izrada nije uopće zahtjevna. "Dovoljno je svom frizeru reći da pri izradi balayagea dodatno posvijetli prednje pramenove koji uokviruju lice", istaknula je Nicola.

Što se održavanja tiče i ona je prilično jednostavno, a važno je pratiti ovo pravilo: trebala bi koristiti nježne prirodne šampone kako se boja ne bi prerano isprala, a koša oštetila. "Uostalom, ne biste kupili haljinu Gucci, a zatim je oprali sapunom, zar ne?!", napominje britanska frizerka.

Photo: Instagam

Komentari 0