Life&style

Uz 'pravilo 5,7 cm' u nekoliko sekundi otkrij pristaje li ti bolje duža ili kraća kosa

  • Slavni stilist otkriva tajnu formulu uz pomoć koje izračunak pristaje li ti bolje kratka ili duga kosa 
  • Ovo pravilo najnovija je teorija o tome kada šišati, a kada pustiti kosu
  • Caka je u kutu čeljusti, a sve što ti je potrebno da ovo pravilo primijeniš je olovka i ravnalo

Šišanje... odakle početi? Ako nisi sigurna hoćeš li skratiti kosu ili je zadržati dugom, ovo bi ti moglo pomoći. Ako slučajno želiš promijeniti frizuru, ali se bojiš krajnjeg rezultata, pravilo od 5,7 cm bi moglo biti korisno. Iza njega stoji John Frieda, poznati britanski frizer, koji istražuje lica djevojaka kako bi otkrio tko će dobro nositi kratku kosu, a tko ne.

Možda vas zanima Žena je podijelila trik za brzinsko osvježenje masne kose bez suhog šampona. Genijalno! Rubrika Beauty Beauty

Pravilo je kreirao sam John Frieda, a to je vodič za frizere koji im pomaže da prilagode duljinu kose kako bi što više laskala obliku lica. "Ključ je u obliku i kutu lica i kutu brade", objašnjava Gilles Robinson, frizer iz tvrtke Frida.

John je proučavao lica i vidio da kut čeljusne kosti određuje hoće li netko izgledati najbolje s kratkom ili dugom kosom, a mjerenje je lako obaviti. Ne moraš se konzultirati sa stilistom, istraživati tip​ kose, žmiriti i pokušavati zamisliti svoje lice s kratkom kosom. Sve što trebaš su ravnalo i olovka te pravilo od 5,7 cm.

"Skupa plava" najveći je trend bojenja kose ovog proljeća, a evo kako ga postići

Kako da sama odrediš koja dužina ti pristaje?

Korak 1: Stani ispred ogledala. 
Korak 2: Drži olovku vodoravno tako da ti dodiruje bradu, a zatim postavi ravnalo okomito ispod uha tako da se olovka i ravnalo križaju.
Korak 3: Zatim izmjeri udaljenost od dna ušne resice do vrha olovke. 

 | Autor: womensvibe.com womensvibe.com

Što tražiš:

Ako je udaljenost od završetka tvog uha do brade manja od 5,7 centimetara (2.25 inča), onda je poput Halle Berry i Audrey Hepburn tvoje lice stvoreno za kratku kosu. Ako je ta mjera veća od te duljine, poput Kim Kardashian i Sarah Jessice Parker, tada će duga kosa biti najlaskaviji izbor. Dakle, sljedeći put kada se budeš divila nečijem kratkom bobu ili žudiš za dugom kosom, samo se sjeti pravila 5,7 cm. Dakle, ako je udaljenost od dna uha do brade veća od 5,7 cm, možda bi željela držati duže frizure. Ako je ta udaljenost manja od 5,7 cm, imaš lice kao stvoreno za kratku kosu, čak i supee kratke pixie frizure. 

Možda vas zanima Zbog ovoga domaćeg brenda i J.Lo bi uskoro mogla stići u Hrvatsku! Rubrika Beauty Beauty

Zašto je to istina?

Očito se manje radi o obliku lica, a više o kutu čeljusne kosti. Postoje iznimke od pravila, naravno, ali ovo je dobar test ako se poigravaš idejom kraće kose. Vrijeme je da pozoveš svog frizera. Sad i sama možeš znati koju frizuru želiš. 

Photo: Instagram@tamara
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • elijah887

    želim se zahvaliti DR apati, čovjeku koji mi je pomogao popraviti svoj brak i učinio da me muž više voli, ako imate bilo kakav bračni problem, bolest, duhovni problem na poslu on vam može pomoći da to riješite, možete ga ... prikaži još!
  • elijah887

    želim se zahvaliti DR apati, čovjeku koji mi je pomogao popraviti svoj brak i učinio da me muž više voli, ako imate bilo kakav bračni problem, bolest, duhovni problem na poslu on vam može pomoći da to riješite, možete ga ... prikaži još!