Beauty
Kako prikriti sijedi korijen kose

Sakriveno u nekoliko sekundi: znamo najbolji trik protiv sijede kose i neobojenog korijena

  • Imaš li obojenu kosu, njezin izast je često vidljiv mnogo brže nego što to želiš
  • Baš kao i pojedinačne sijede vlasi, međutim, ne možemo prečesto iznova bojiti kosu
  • A neće biti ni potrebno ako znaš ovaj sjajan trik

Normalno je da nakon određene dobi dobivamo sve više sijede kose, a i kosa postaje sve tanja i rjeđa. Mnoge žene tada počinju bojiti kosu, dok druge, za sada u manjini premda je sijeda kosa sve veći trend, nose kosu prirodne boje, makar i sivu ili bijelu. Ako si jedna od onih kojima sijedi korijen, ali i prorijeđena kosa smetaju, imamo genijalan trik za tebe.

Bojana Gregorić oduševila pratitelje zavidnom linijom u badiću: "Znala sam da sirene imaju lijepe noge!" Možda vas zanima Bojana Gregorić Vejzović sa sijedom kosom - takvu ju nismo još vidjeti Rubrika Stars Stars

Nanesi nijansirani gel za obrve na korijen kose 

Naravno, za ovaj slučaj možeš koristiti i posebne proizvode za „maskiranje“, ali frizer Matt Newman iz New Yorka preporučuje neobičan proizvod koji će sakriti sijede korijene i učiniti kosu punijom: tonirani gel za obrve.

Na ovu ideju došao je sasvim slučajno. Kad mu je gel za obrve bio previše taman, imao je ideju upotrijebiti ga kod korijena rijetke kose kako bi izgledala punije. I uspjelo je! Ako gel koristiš kod korijena kose, imaš dvije prednosti istovremeno: podizanje i prekrivanje. Sakriva sijede vlasi i korijenu kose daje veću punoću.

Što se nikada ne smije raditi sa sijedom kosom Možda vas zanima 6 stvari koje nikada ne smijemo raditi svojoj sijedoj kosi Rubrika Beauty Beauty

Naravno, boja gela trebala bi se podudarati s bojom ostatka kose, pa ako imaš sijedi korijen kose s tamnosmeđom ostalom kosom, upotrijebi gel u tamnosmeđoj boji ostatka kose (ako je moguće). 

Photo: Instagram@jens_going_grey.zy

Komentari 0