Beauty
Meduza frizura

Meduza je doista neobična frizura. Napravila ju je i Nicole Kidman, može li postati popularna?

  • Nova frizura ekscentrične i odvažne forme, ali i imena, polako postaje pravi hit na društvenim mrežama
  • 'Meduza' frizura najnovija je frizura kojoj predviđaju status favorita ove jeseni
  • Odvažni rezovi i neobična forma glavne su odlike 'meduza' frizure koju je isprobala i Nicole Kidman

Prošle je godine veliki naglasak bio na šiškama, a čini se kako će ove godine pozornost u jesenskim frizurama više biti na hrabrijim i odvažnijim frizurama. Nakon 'leptir' i 'hobotnica' frizure, na listu dodajemo još jednu frizuru eksentričnog imena, a to je 'meduza' frizura.

Svaka od ovih frizura na neki način nalikuje životinji po kojoj je dobila ime pa tako i 'meduza' ili 'jellyfish' frizura. Ima neobičnu, punu formu na vrhu glave, uz duge pramenove, a među beauty influencerima već je zadobila obožavatelje. Isprobala ju je i Nicole Kidman, koja ju je nosila prilikom snimanja za časopis Perfect.

Što je 'meduza' frizura?

Inspirirana tradicionalnom japanskom frizurom 'hime' ili 'princezinom' frizurom, 'meduza' frizura zapravo je kombinacija dva klasična stila frizure: ravnog boba i 'fudbalerke'. Kako bi frizura dobila oblik morske životinje meduze, gornji sloj kose rezan je kraće i ravnomjerno oko cijele glave.

@dear.tina I finally remembered to do a hair360 before my hair got too oily 🥴 #hair360 #hairstyleinspo #jellyfishhair #jellyfishhaircut #hairstylereference ♬ Love Maybe Secret Number - NIKO

Istovremeno donji sloj ostaje dugačak te podsjeća na meduzine krakove. Što je gornji sloj kraći i okruglog oblika, frizura će biti odvažnija i izgledati ekstremnije. Bitno je postizanje besprijekornog i lakog pokretanja donjeg, duljeg dijela kose.

Možda vas zanima Veliki zaokret: kako Seve izgleda s roza kosom i kome je posvetila majicu koju nosi? Rubrika Stars Stars

'Meduza' frizura popularna je na društvenim mrežama

Mogu ju nositi svi te je dosta prilagodljiva i zajednički je način za nošenje duge i kratke kose istovremeno. Prilikom stiliziranja, moguće je poigrati se s teksturom, formom i duljinom kose kako bi bila u potpunosti personalizirana.

@appletomyi How I curl/style my hair🍎‼️ #tutorial #jellyfishhaircut #wolfcut ♬ Chạy ngay đi _ Sơn Tùng MTP - dhn

Tako je i Nicole Kidman na nedavnoj naslovnici i snimanju za Perfect Magazine nosila upravo 'meduza' frizuru. Prilikom stiliziriranja, nakon šišanja, nije potrebno mnogo proizvoda, a dodatan volumen može se dodati uz pomoć pegle ili uvijača za kosu!

Kim Kardashian Možda vas zanima Nova frizura Kim Kardashian potpuni je zaokret visoke punđe kakvu znamo. I sviđa nam se! Rubrika Beauty Beauty
 
Photo: Instagram@elevatehair

Komentari 0