Beauty

Novogodišnja beauty prognoza: “Hobotnica” frizura je trend koji ćemo u 2022. viđati baš svugdje

  • Nova verzija popularne fudbalerke bit će hit frizura sljedeće godine
  • “Neuredna” i isjeckana kosa dobit će uređeniji i mekši izgled
  • “Hobotnica” frizura savršeno će ukoviriti svako lice svojim “krakovima”

Da nam je netko prije par godina rekao kako ćemo sad veličati ljepotu slavne frizure fudbalerke, ne bismo mu vjerovali.
No, trendovi se kreću dalje, a mnogima je baš ova frizura ponovno prirasla srcu.

Za 2022. fudbalerke i slične “neuredne” frizure dobit će dodatak u obliku hobotnica frizure. Prema Pinterestu, pretraživanje na toj društvenoj mreži za “hobotnica frizurom” duplo se uvećalo posljednjih mjeseci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli SHAG! (@shaglondon)

Tom Spratt, voditelja beauty dijela Pinteresta rekao je: “2021. je bila obilježena skromnijim i manje riskantnim frizurama i bojama kose, ali će zato prema našim podacima, 2022. biti mnogo buntovnija i zabavnija po pitanju izbora frizure i boje kose. Kreativnost i eskapizam postaju sve važniji u svakom aspektu našeg života pa tako i u kosi.”

No, što je zapravo šišanje na „hobotnicu“?

„Hobotnica“ frizura izmijenjena je verzija slojevite fudbalerke i raščupanih stilova koje viđamo posljednjih godina, uz poseban dodatak.

Volumen i slojevi su i dalje tu, ali kosa ne izgleda toliko neuredno i ima pramenove koji uokviruju lice i podsjećaju na krakove hobotnice, odakle joj i naziv.

Ovakva frizura iznimno je popularna u Aziji, a možeš ju zamisliti i kao mekšu verziju „shaggy“ frizure zbog slojeva koji joj daju nježniji izgled.

Možda vas zanima Ovo je 8 beauty trendova koji će biti popularni u 2022., koji ti se najviše sviđa? Rubrika Beauty Beauty

Što trebaš tražiti u salonu?

Budući da još nije toliko poznata, tvoj frizer ili frizerka možda neće biti upoznat s ovim stilom frizure. Najbolje je da sa sobom poneseš fotografije na kojima ćeš pokazati primjere onoga što želiš i tako olakšati svom frizeru zadatak.

Celebrity frizer Neil Moodie objasnio je kako postići ovu frizuru: „Gornji dio šiša se u obliku zdjele ili malo duže, s time da vanjski vrhovi nisu tupo rezani. Trebali bi biti mekani, po mogućnosti uređeni s oštrom britvom, a ne škarama."

"Dužina sa strane i otraga trebala bi biti ostavljena duža i onda se istanjiti. Ono što je najvažnije naglasiti je mekoća, koje nema kod fudbalerke ili „shaggy“ frizure.“, poručio je Neil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli kaloikoi (@kaloikoi)

Ovakve frizure najbolje će stajati onima s valovitom ili ravnom kosom dužine do ramena ili čak duže.

Kako stilizirati „hobotnica“ frizuru

Praktična je zbog svoje slojevitosti te joj nije potrebno puno uređivanja. Najbolje ćeš ju urediti uz korištenje proizvoda za volumen kose kako bi podigla korijen, a onda vrhove možeš razmrsiti.

Također, možeš kosu i isfenirati za lepršavi i profinjeniji izgled. Nemoj zaboraviti koristiti hranjiva ulja i sprej za zaštitu od topline kako bi maksimalno zaštitila svoje uvojke i održava frizuru svježom i urednom!

Shullet Možda vas zanima Jesi li dovoljno odvažna za 'shullet'? Evo zašto društvene mreže obožavaju ovu upečatljivu frizuru Rubrika Beauty Beauty
 
Photo: Instagram@realbryannaalexis

Komentari 0