Beauty

Potpuno drukčiji, Botticellijev bob najljepši je ljetni stil za kratku kosu

  • Nikada ne možeš pogriješiti s bob frizurom; jednostavno na svakome izgleda dobro
  • Ali ako ti je tvoja bob frizura već pomalo dosadila (događa se!) i želiš ovaj klasik malo "začiniti", inspiraciju smo pronašli u jednom od najvećih umjetnika u povijesti
  • Botticelli bob slojeviti je bob koji slavi raspuštenu, neukroćenu i prirodniju tekstruru kratke kose

"Botticelli" trend šišanja kose je veliki trend za ljeto 2022. godine, kažu poznati frizeri. Inspiriran je djelima jednog od najpoznatijih renesansnih slikara, Talijanom Sandrom Botticellijem, a evo i kako... "Kosa u ovom stilu nosi se iznimno duga i nestrukturirana s prirodnim valovima", kaže Tom Smith, slavni frizer. Zamisli samo ljude na renesansnim slikama s njihovom dugom, raščupanom, raspuštenom kosom. Upravo to označava Botticelli trend, a sada je tu osim za dugu kosu, i za kratki bob.

 | Autor: Instagram@juliagarnerofficial Instagram@juliagarnerofficial

Možda vas zanima Pariški bob, sjajna frizura za ljeto koju ju je nevjerojatno lako održavati! Rubrika Life&style Life&style

Ovaj vrući ljetni trend dio je 'stare škole', neukroćene kovrčave kose. Botticelli Bob je alternativni način nošenja boba, umjesto da ga nosiš ravno i elegantno, bob je stiliziran s više teksture. Takva kosa inspirirana je Botticellijevim slikama s raspuštenom, valovitom i teksturiranom kosom. "To je više slojeviti pun bob nego konvencionalni bob koji smo dosad nosili", dodaje slavni frizer i Dysonov ambasador Matthew Collins. Botticelli bob je dakle, prihvaćanje nečijeg prirodnog.

 | Autor: Instagram@jenatkinhair Instagram@jenatkinhair

Stil je univerzalno laskav jer ga svatko može nositi, i to u nekoliko duljina, od ramena do čeljusti. Nije ni čudo zašto su slavne osobe poput Belle Hadid, Kerry Washington, Julie Garner i Jhené Aiko već isprobale ovaj stil.

Kako stilizirati "Botticelli Bob"

Najbolji dio je što je kreiranje ovog izgleda kod kuće super jednostavno. Prvo, kosu pripremi proizvodom za zaštitu od topline. Zatim odvoji kosu i napravi dvije do tri pletenice (ovisno o tome koliko je kosa gusta). Zagrij pletenice sušilom za kosu ili uvijačem. Kada se pletenice ohlade, izvadi ih iz uvijača i nježno pročešljaj kosu prstima kako bi dobila Botticellijeve kovrče. "Ako nemaš prirodne valove, upotrijebi malu cijev uvijača za uvijanje i uvrni velike dijelove okolo, rastežući ih dok su još vrući kako bi dobila pahuljaste duguljaste valove", kaže Smith.

 | Autor: Instagram@emrata Instagram@emrata

Sunce u kosi - trend sezone koji najavljuje popularan zagrebački salon Vikler i ruž

Ako ti je kosa već kovrčava, možeš samo dodati kremu za učvršćivanje kovrča na srednje duljine i vrhove prije nego što ih zagriješ sušilom. Zatim upotrijebi češalj sa širokim zupcima da razbiješ kovrče te dodaj malo ulja kako bi izgladila kovrčavost.

 | Autor: Instagram@lauraharrier Instagram@lauraharrier

"To je jedinstvena frizura i velika novost kad govorimo o bobu" kaže frizer Matthew Collins. "Većina žena s kovrčavom kosom izbjegavala je bob zbog volumena koji bi mogao stvoriti, ali ovakvo stiliziranje omogućava jednostavan i zadivljujući izgled." Uz to, to je savršen stil za ljeto i super jednostavan za održavanje, pogotovo ako ima vlage u zraku. Koristiti prirodnu teksturu kose i pustiti je da se slobodno formira savršeno je za Botticelli bob.

Skandi valovi, frizura koju ćemo viđati ovog ljeta jer ne traži puno stiliziranja Možda vas zanima Skandi valovi, frizura koju ćemo viđati ovog ljeta jer ne traži puno stiliziranja Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram@emrata

Komentari 0