Life&style

Pariški bob, sjajna frizura za ljeto koju ju je nevjerojatno lako održavati!

  • Francuski bob, ili klasični pariški bob oblik je bob frizure ošišan do brade i sa šiškama na liniji obrva
  • Modernim ga čine tri karakteristike: ravan rez, lagana tekstura i blagi valovi - baš kako na plaži i treba
  • Bit će jedna od chic frizura ovog ljeta jer se lako održava. Zapravo... nema nikakvog održavanja! 

Nije iznenađujuće da bob frizura (i dalje) dominira kada su u pitanju trendovi kose. Nije teško razumjeti zašto: svestran je koliko i laskav, a može biti radikalan, buntovan, seksi i vrlo, vrlo chic. Francuski bob - zvani još i pariški bob - odlična je frizura za ljeto, kaže i Nick Latham, poznati londonski frizer. "Posebno kada je u varijanti sa šiškama", dodaje. Bob ošišan do brade s nekoliko pramenova koji su u ravnini ustiju vjerojatno je najlakši stil za održavanje koji možeš poželjeti za ljeto. Malo pjene za kosu, kosa osušena na zraku, nekoliko pramenova zataknutih iza uha i spremna si.

Možda vas zanima Produženi bob je frizura koja je uvijek u modi, a nose je i poznate dame Rubrika Beauty Beauty

Pariški bob pristaje gotovo svakome, neovisno o obliku i strukturi lica. S pramenovima koji se lagano uvijaju prema bradi, odlična je frizura za uokvirivanje lica srcolikog, ali i duguljastog oblika. Imaš li već bob frizuru i želiš li malo skratiti kosu pariški bob je dobar način. Evo razloga zbog kojih bi ga trebala uzeti u obzir prilikom sljedećeg posjeta salonu. 

Prvo, kosa je ošišana na način koji ti štedi vrijeme - govorimo o sušenju fenom (aleluja!) i apsolutno stvara opuštenu vibru koju mnogi traže. Drugo, ako imaš oštećene vrhove možeš ih se riješiti ošišavši dosta centimetara. I treće, pariški bob ne zahtijeva puno stiliziranja, što znači da nećeš stalno misliti kakva ti je frizura i baviti se njome. Zapravo, izgleda lijepo i kada je zalizana i mokra, a sušenje na zraku pridonosi neurednoj privlačnosti pariškog boba.

Rez je nonšalantan i tekstura prirodna, a relativno kratka kosa lagana što potiče stvaranje kovrča i valova. Što se šiški tiče, one se mogu izvući na stranu, poput zavjesa šiški. Oštrih linija nema, šiške isto tako nisu stroge i ne odskaču od ostatka frizure. 

Bob frizure su ponovno u trendu: Frizeri su nam otkrili najpopularnije

Kosa ima lakoću, slojevi su suptilni i ima dovoljno pokreta u kosi. Postoje još neke opcije kada je u pitanju ovaj pariški stil. Izgleda nevjerojatno slatko kad je kosa napola podignuta i još uvijek ostaje mogućnost da kosu vežeš, dovoljno je dugačka za to, i makneš je s lica a da i dalje izgleda jako cool. 

Možda vas zanima Sjećaš li se bixie frizura iz 90-ih? Kažu da će ovaj spoj boba i pixieja biti it trend 2022. Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram@wannabe_parisian__

Komentari 0