Beauty

Bob frizure su ponovno u trendu: Frizeri su nam otkrili najpopularnije

  • Bob - vječna frizura koja svojim dobro poznatim, ali i modernim varijacijama ne silazi s trona popularnosti
  • Već je desetljećima simbol ženske snage, a obožavaju ga i mnoge Hrvatice
  • Zagrebački frizerski saloni otkrili su nam koje su najomiljenije verzije danas, kome bob najbolje pristaje, ali i kako ga pravilno održavati

Neke frizure nikada ne izlaze iz trenda, a jedna od takvih je i mnogima omiljeni bob. Ove sezone osobito je popularan i to u svojim dobro poznatim, ali i modernijim verzijama. Kratke bob frizure ili pak duže, stepenaste ili do ramena - zanimalo nas je koje su sada ipak najviše u trendu.

Pričali smo sa zagrebačkim frizerskim salonima koji su nam otkrili što to Hrvatice osobito vole kod boba, kome najbolje pristaje i hoće li te uistinu učiniti starijom. Osim toga, objasnili su nam i sve o tome kako ga pravilno održavati.

 | Autor: Ruža Ruža

Najpopularnije vrste boba

Kad je riječ o popularnosti boba, ova frizura može se opisati kao vječna. Iz trenda ne izlazi, a tome zasigurno pomaže i poruka koju šalje, bez obzira na koju se vrstu boba odlučile. "Najpopularnije vrste boba su klasični bob srednje dužine (middle bob) te duži bob (lob). Klasičan bob A-linije već je desetljećima simbol ženske snage, a spomenuta frizura često se neopravdano smatra dosadnom", poručili su stilisti iz salona Ruža.

Možda vas zanima Zašto je bubi-frizura uvijek popularna i pristaje gotovo svakoj ženi Rubrika Beauty Beauty

No, ističu da se cijela frizura lako može učiniti zanimljivijom i uz blage urbane valove.

 | Autor: Dessange Dessange

Dužina boba

Iz Dessangea nam pak poručuju da je bob zanimljiv u svim svojim dùžinama. "Dužina boba na koju se odlučuju klijentice ovisi o njezinim navikama i željama. Stručno oko frizera ipak se vodi drugim smjernicama osim samih želja klijentica. Ovisno o vrsti kose (gusta, ravna, oštra, kovrčava, svilenkasta...), prema obliku lica, dužini vrata i slično frizer savjetuje najbolju dužinu reza", odgovaraju nam.

Kako do odluke o bob frizuri?

Ipak, budući da zahtijeva rezanje duge kose, na bob se frizuru malo teže odlučiti pa je vjerojatno to razlog što joj se više vraćaju klijentice koje su joj vjerne godinama, dok je iznenadnih odluka ipak nešto manje. Obožavaju je žene svih dobnih skupina, iako, ističu stilisti, draži je ženama srednjih godina, onima koje imaju iznad trideset.  "Sve više ljubiteljica duge kose odlučuje se na skraćivanje te je takav potez korak bliže jednoj od varijanti boba", kažu nam iz Dessangea. No, kako se odlučiti na ovakvu frizuru?

 | Autor: Ruža Ruža

"Nakon stručne analize iznosimo prijedloge koji su bazirani na trenutnom stanju kose, obliku lica te željama klijenata o završnim rezultatima", objašnjavaju iz Ruže. Odluku zatim klijentice donose nakon konzultacija kako bi bile sigurne da će im savršeno odgovarati. Jer, iako se često navodi da bob frizura pristaje svima, to nije točno. 

Oblik lica za bob frizuru

"Mekši oblici i lagana gradacija prigodniji su za one koje krasi kovrčava i valovita kosa, dok se žene s ravnom kosom mogu odvažiti na oštriji luk koji može doprinijeti dramatičnoj promjeni izgleda. U načelu, žene s okruglim tipom lica bi trebale izbjegavati bob frizure", preporučili su iz Ruže. S druge pak strane, o bobu ipak u konačnici odlučuje sama klijentica pa iz Dessangea kažu da ga svakako mogu nositi sve žene. "Ono što je drugačije je način šišanja, od ravnog do slojevitog, dužeg ili kraćeg", objašnjavaju.

 | Autor: Dessange Dessange

Kome se preporuča bob frizura?

Osim toga, dotakli smo se i o mogućnosti frizure da osobu učini starijom, kako se to često misli. "Bob frizure, ako su pravilno izvedene i prilagođene crtama klijentovog lica ne čine osobu starijom. Nijedna frizura vas ne može postarati ako je pravilno izvedena prema obliku lica, već samo osvježiti", objašnjavaju iz Ruže.

Možda vas zanima Sjećaš li se bixie frizura iz 90-ih? Kažu da će ovaj spoj boba i pixieja biti it trend 2022. Rubrika Beauty Beauty

Bob frizuru preporučuju svima koji kosu žele skratiti bez suviše dramatičnih rezova. Ističu bob kao najbezbolniji prijelaz s duge na kratku kosu. "Bob frizure uspješno dokazuju kako kratka kosa može biti voluminozna, ženstvena i seksepilna", poručuju.

Održavanje bob fizura

Bob svi opisuju kao ženstvenu i seksi frizuru koja je uvijek u modi! A kad je pak riječ o održavanju, upitali smo za nekoliko savjeta i preporuka. "Bob u cijeloj svojoj raskoši nikada nije dosadan. On je zanimljiv, uvijek jedinstven, vrlo prilagodljiv i atraktivan. Što se tiče stiliziranja, bob je vrlo jednostavno održavati. Nekoliko poteza četkom ili peglom za kosu, dovest će svaki rez do savršenstva", kažu nam iz Dessangea.

Ipak, frizeri i stilisti ističu da je ključ u individualnom pristupu jer svako vlasište i dužina zahtijevaju posebnu njegu. No, kao i pri svakoj frizuri, kosu je najvažnije dobro nahraniti kako njezin sjaj i struktura ne bi popustili. A bez obzira na koju dužinu i stil boba se odlučili, riječ je o frizuri koja je bezvremenska i koja će uvijek imati posebno mjesto među omiljenima, osobito kad je riječ o isticanju ženske snage!

 

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0