Beauty

Leptir frizura obećava da će biti hit, a brojne zvijezde već je nose

  • Butterfly frizura nova je inačica klasične slojevite frizure
  • Ovim stilom frizure dobit ćeš i duge i kraće slojeve
  • Mnogima će biti omiljena jer je laka za održavanje i stiliziranje

Kratke frizure vratile su se u modu. Od raznih verzija bob frizure do ultra kratkih frizura, verzija ima bezbroj, a kraćenje duge kose mnogima je olakšanje i potrebna promjena. No, neki ipak nisu spremni oprostiti se u potpunosti od svojih dugih uvojaka. Stoga su tu za njih verzije frizura koje spadaju negdje između. Jedna od takvih je i butterfly frizura, kojoj popularnost samo raste. 

Što je zapravo butterfly frizura?

Ovom leptir frizurom dobit ćeš najbolje od oba svijeta. Za njeno ime zaslužna je poznata celebrity frizerka Sunnie Brook koja je objasnila što leptir frizura označava: „Butterfly frizura su zapravo dvije frizure u jednoj te to daje opciju da se poigraš s idejom kraće kose bez da moraš ošišati svoju dugu kosu“. Sunnie leptir frizuru opisuje kao optičku iluziju kojom možeš promijeniti stil i stvoriti dojam velike promjene.

Za postizanje ove frizure, potrebno je pažljivo uklopiti kraće odrezane slojeve na vrhu glave s dužim slojevima kose. Kraći slojevi trebali bi završavati malo ispod brade, dok bi duži trebali biti duljine do ili malo ispod ramena. Takvi slojevi stvorit će lepršavi pokret kod kose i pojačati teksturu.

Kad ti je kosa raspuštena u ovoj frizuri, dobit ćeš prekrasne sjedinjene slojeve, no čim duži dio kose podigneš, kraći dijelovi doći će do izražaja i stvoriti iluziju kratke frizure!

Jedna frizura nikako ne odgovara ženama u 40-ima Možda vas zanima Žene starije od 40 godina ne bi (više) smjele nositi ovu frizuru? Da vidimo... Rubrika Beauty Beauty

Zašto je leptir frizura toliko dobila na popularnosti?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli HairMNL.com (@hairmnl)

Butterfly frizura zapravo je samo jedna u nizu od stilova frizura mješovitih duljina koje su izrazito popularne ove godine, poput fudbalerke i „shag“ frizure. Leptir frizura najdraža je mnogima među ovakvim stilovima frizura zbog svoje svestranosti, raznih mogućnosti stiliziranja, lakog održavanja i zato što donosi poseban dašak 70-ih.

Frizeri leptir frizuru nazivaju novijom verzijom klasičnih dugih slojeva. Razlikuje se od te klasične frizure jer među slojevima postoji veća razlika u duljini, između kraćeg sloja kod brade i dužeg sloja do ramena. Upravo ta razlika omogućava ti da se poigraš svojom frizurom i postigneš i iluziju kraće kose.

Tko može nositi butterfly frizuru?

Butterfly frizura može se napraviti na svim tipovima kose i oblicima lica. No, profesionalni frizeri ipak naglašavaju kako ova frizura najbolje pristaje kovrčavoj i valovitoj kosi, budući da dodavanje slojeva tvojim kovrčama naglašava njihov prirodan oblik. Osim toga, naglasit će njihovu teksturu i izgled bez pretjeranog korištenja proizvoda za oblikovanje tvojih kovrča.

Kako stilizirati butterfly frizuru?

Na sreću za mnoge, butterfly frizura ne zahtijeva previše brige ni uređivanja. Za naglašavanje prirodne teksture tvoje kose, možeš koristiti sprej za teksturu kako bi ju više definirala i dala joj sjaj.

Možda vas zanima Savršena frizura do ramena: 7 ideja za tvoj novi styling! Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: Instagram @haileesteinfeld

Komentari 0