Beauty

Kako se riješiti celulita: Poznata influencerica kune se u trik koji ga uklanja za sedam dana

  • Jedna od najpoznatijih romantičnih komedija 2000-ih nas je učila kako se riješiti frajer u deset dana, no postavlja se pitanje možemo li se u istinom vremenskom roku riješiti i celulita
  • Ako je vjerovati kanadskoj Influencerici Farah Dhukai možemo ga se riješiti i za sedam dana, a za uspjeh su zaslužne morske alge
  • Njezin popularni trik, kao i druga instant rješenja za uklanjanje celulita očekuju te u nastavku teksta - vrijedi ih isprobati, možeš samo izgubiti (što je u ovom slučaju poželjno!)

Lipanj je zakucao na vrata, a za mnoge nas to znači samo jedno - stiglo je ljeto! Svjesni smo kako do njegovog kalendarskog početka još ima 21 dan, ali ne možemo se oteti dojmu da su mnogi, baš poput nas, u mislima na plaži s omiljenim koktelom ili hladnom kavom u ruci.

Dolazak vedrijih sunčanih dana označava i početak nošenja oskudnije ljetne odjeće. Nažalost, za neke dame to predstavlja i noćnu moru jer strahuju od pokazivanja celulita. Premda je riječ o uobičajenoj pojavi uz njega se učestalo vežu negativne konotacije, posebno kada je estetika u pitanju.

11 stvari koje treba znati o celulitu (posebno ako ga se želiš riješiti)

Kako se riješiti celulita | Autor: Shutterstock Shutterstock Ilustrativna fotografije celulita

Kako se riješiti celulita?

"Kako se riješiti celulita?", pitanje je koje si s dolaskom sunčanih dana postavljaju brojne žene. Dobro je poznato kako efikasno rješenje ovog "problema" leži u njegovom sustavnom i postupnom rješavanju. Pravilna prehrana, redovita tjelesna aktivnost i masaža su tri ključna faktora koja nam pomažu u borbi s ovim zakletim neprijateljem velikog broja žena.

Premda smo svjesni kako do rezultata ne dolazi preko noći, ipak se nadamo magičnom štapiću koji će nas u tili čas riješiti celulita. A danas ćemo se pozabaviti upravo ovom kategorije te ti donosimo savjete kako se brzo i jednostavno riješiti nepopularne narančine kore. Sve u svemu, imaš još vremena prije mora!

Ovo su tri ključna razloga zašto se nikako ne možeš riješiti celulita

Kako se riješiti celulita | Autor: Shutterstock Shutterstock Ilustrativna fotografija žene koja gleda celulit na bedrima

Celulit: neprijatelj No. 1

No prije nego što se pozabavimo njegovim uklanjanjem, valjalo bi ponoviti što je zapravo celulit i kako on nastaje. Riječ je o potkožnoj naslazi masnog tkiva s karakterističnim udubinama i čvorićima, a nastaje iz razloga nedovoljne sposobnosti organizma da se riješi suvišnog otpadnog materijala. Štetne se tvari gomilaju u masnim stanicama koje se nalaze ispod kože, a rezultat toga je povećavanje njihovog obujma. Stanice stvaraju pritisak na kožu i uzrokuju vidljivu površinsku kožnu deformaciju koja podsjeća na izgled narančine kore.

Premda su znanstvena istraživanja pokazala kako podložnost celulitu može biti genetski uvjetovana, on u prvom redu nastaje kao rezultat nezdravog načina života. Uz njega se vezuju i brojne zablude, a nekih od njih možeš se prisjetiti upravo ovdje. Ipak, ono što nije zabluda jest podatak da se možeš riješiti celulita. I velika putovanja započinju malim korakom pa tako i borba protiv celulita valja krenuti već danas. Jasno je kako instant rješenja (nažalost) nema, ali ovi trikovi bi mogli biti od velike koristi!

Kako se riješiti celulita | Autor: Shutterstock Shutterstock Ilustrativna fotografija žene u automobilu

Brzi vodič za rješavanje celulita

Možemo li se celulita riješiti u mjesec dana? Teško. Možemo li pokušati? Naravno! Prva stavka neka bude popravljanje kondicije: vožnja biciklom, šetnja, penjanje niz stepenice - jednostavne aktivnosti koje mogu značajno poboljšati naše zdravlje. No, vježbe protiv celulita možeš provoditi i u svom automobili. Dok čekaš na zeleno svjetlo ili ako si zapela u koloni iskoristi taj trenutak kako bi  zaposlila bedra – zategni mišiće i zadrži ih tako 15 sekundi, a onda ih pustite. Ponavljaj to sve dok ne kreneš. Eto, tko bi rekao da i prometna gužva može biti od koristi!

Jutarnje istezanje je vrlo važna stavka pri aktivaciji organizma i pri postizanju bolje prokrvljenosti organizma. Svjesni smo kako ti se nerijetko ne da ispuniti ovaj zadatak, no ključ uspjeha krije se u tome što to možeš učiniti već na krevetu! Rastezanje u krevetu je idealan način da se pokrene cirkulacija i razbudi organizam.

Jeste li znali da celulit nastaje zbog atrofije mišića?

Kako se riješiti celulita | Autor: Shutterstock Shutterstock Ilustrativna fotografija žene koja masira bedra

Osim masaža, od pomoći pri rješavanju celulita mogli bi biti i suho četkanje te štipanje. Suho četkanje je u suštini oblik fizičkog pilinga, a njegove vrline i mane možeš pronaći ovdje.

Štipanje kože pomoći će njezinoj prokrvljenosti te će pridonijeti boljem upijanju krema protiv celulita specijaliziranih za zatezanje kože. Kako to pravilno izvesti? Počni kružeći oko bedra objema rukama i kreći se prema gore, uz blagi pritisak. Tako ćeš potaknuti izbacivanje celulita iz kože u limfne čvorove, a plus je što ovu tehniku  možete koristiti i za ruke i za trbuh.

Trik koji je zaludio Instagram: Kako se riješiti celulita u sedam dana

U prethodnim recima smo ti pokušali dati ubrzani tečaj rješavanja celulita, odnosno predstaviti ti jednostavne inačice koje pokušavaju parirati velikoj trojci. Šetnje i vožnja bicikl (pa čak i vježbe u automobilu) uskaču ako ne možeš redovito vježbati, štipanje i suho četkanje su tu ako nisi u mogućnosti otići na anticelulitnu masažu, a od pomoći će biti i saznanje kojih je to devet najgorih namirnica za celulit.

Ako ti se čak i ovo čini kao puno posla, onda bi se trebala poslužiti trikom kanadske influencerice Farah Dhukai, koju na Instagramu prati više od 6 milijuna ljudi! Ona se kune da je pronašla idealan način kako ukloniti celulit već za sedam dana! Da, dobro si pročitala! Kako se riješiti celulita? Uz pomoć morskih algi.

One su danas lako dostupne u supermarketima  i prodavaonicama zdrave hrane, a Farah ih potopi u otopini hladne kave. Potom algu postavi na područje zahvaćeno celulitom te zalijepi prozirnu foliju i ostavi 15 minuta, a zatim ispere hladnom vodom. Za uspješan rezultat preporučuje da se ovaj postupak provodi sedam dana za redom. Ako je vjerovati njezinim pratiteljicama - ovaj trik stvarno djeluje!

Žene obožavaju piling od obične kave za tijelo - stručnjaci kažu da postoji jako dobar razlog za to

Kako se riješiti celulita | Autor: Shutterstock Shutterstock Piling od kave

A kada smo kod kave, upravo je ova namirnica poznata kao sjajan saveznik u borbi protiv celulita. Nažalost, ispijanje kave neće ti samo po sebi pomoći pri uklanjanju celulita, ali piling od mljevene kave koju si prelila vrućom vodom i ostavila da malo odstoji mogao bi. Dobivenu smjesu možeš utrljati na problematične dijelove te ostaviti 10 minuta sve dok se ne osuši. Skorenu smjesu isperi toplom vodom, a isti postupak ponovi dva-tri puta tjedno.

Naravno, čuda se u ovom slučaju ne događaju preko noći pa će ti za prve vidljive rezultate ipak biti potrebno minimalno mjesec dana. Stoga, budi uporna i ne odustaj!

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0