Life&style

Jeste li znali da celulit nastaje zbog atrofije mišića?

Većina žena pati od “narančine kore” i vode bitku s celulitom - troše silne novce na tretmane bez rezultata i beskorisne proizvode. To je zato što celulit nije problem debljine, već je kožni problem. Nema nikakve veze s tim koliko kilograma imate i koliko kilograma ste izgubili – objašnjavaju dermatolozi.

Problem leži u činjenici da žene ne razumiju što je celulit i samim tim ne znaju kako ga tretirati. Do krajnjih granica troše se na gubljenje kilograma i tretmane, a sve uzalud. Korištenje naziva ‘celulit’  uvele su Europljanke u drugoj polovici šezdesetih godina kako bi opisale rupice na koži na kritičnim mjestima.

Zapravo, ne postoji određena razlika između celulita i sala. Masažeri za celulit i kreme su stvoreni za rastvoriti ovu pojavu. Celulit nastaje zbog atrofije mišića, a to se javlja kada mišići postanu slabi, neoblikovani i odvojeni od kože. Dobra stvar je što postoji način da se riješite mišićne atrofije i uklonite celulit.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Ovo je pet stvari koje trebate znati o celulitu:

1. Ne možete se riješiti celulita samo pomoću krema. Rupice koje stvara celulit zapravo su rezultat problema koji se krije ispod površine kože. Zato kreme ne mogu same riješiti ovaj problem. Neophodne su i vježbe.

2. Kozmetički tretmani donose rezultate, ali mogu biti opasni. Tretmani po kozmetičkim salonima možda donose rezultate, ali može doći do povrede.

3. Celulit nije genetska pojava, možete ga se riješiti. Bez obzira na to što vam je rečeno, celulit nije nešto što ste naslijedili od roditelja.

4. Možete se riješiti celulita bez obzira na to koliko godina imate. Celulit je vezan za vaše mišiće i bez obzira na to koliko godina imate, možete ga se riješiti. Samo vježbe na ciljanim dijelovima tijela pomoći će vam da ga se riješite. To nisu teške vježbe i mogu ih raditi sve žene, bez obzira na fizičku spremnost.

5. Jedini način da se riješite celulita su specijalne ciljane vježbe. Pokreti su jedinstveni i potiču mišiće. Rade na zategnutosti, toniraju i dovode u red mišićni dio tijela, čime se odstranjuju rupice ispod kože. Zato, pravac u najbližu teretanu i raspitajte se o vježbama protiv celulita. Zapamtite, celulit nema nikakve veze s gubljenjem kilograma. Čak i najmršavije žene mogu ga imati.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0