Life&style

Ovo su tri ključna razloga zašto se nikako ne možeš riješiti celulita

  • Čak 85 posto žena ima celulit i stvarno bismo se trebale naučiti prihvatiti ga
  • Međutim, celulit može biti i pokazatelj da trebaš više pozornosti pokloniti zdravim navikama

Sasvim je normalno da tijelo, odnosno tkivo, s godinama gubi napetost. Posljedica toga je – celulit. Zbog toga nastaju udubine na natkoljenicama te drugim dijelovima tijela – ali mogu nastati i zbog „pogrešnog ponašanja“ prema tijelu. Ova tri stvari pogoduju nastanku celulita…

Unosiš u tijelo previše štetnih tvari

Štetne tvari koje se talože u tvom tijelu pogoduju ružnim udubinama na problematičnim mjestima. Što pomaže protiv toga: izbjegavati štetne tvari – ili napraviti detoksikaciju s vremena na vrijeme. Ono što još pomaže protiv toksina: rasteretiti tkivo masažama ili posebnim tretmanima vlažnom spužvom. To ubrzava krvotok te pomaže brže izbaciti štetne tvari iz tijela.

Uzimaš premalo prehrambenih tvari protiv celulita

Ako imaš celulit, potrebne su ti određene prehrambene tvari koje su djelotvorne protiv celulita. Prehrana treba sadržavati kolagen (na primjer, dobra je goveđa juha) ili potaknuti proizvodnju kolagena (salate ili voće i povrće bogato vitaminom C, npr. limun ili peršin). Savršeni dodatak za smanjivanje masnih stanica su detoks-kure te, naravno, puno sporta.

Kako se riješiti celulita: Poznata influenvcerica kune se u trik koji ga uklanja za sedamd dana

Premalo se krećeš

I limfna tekućina može transportirati iz tijela otrovne tvari. Međutim, za taj transport potrebna je tjelesna aktivnost. Dakle, loše je ako stalno sjediš i rijetko se krećeš. Plus: tko se puno kreće, znoji se te tako dodatno izvlači štetne tvari iz tijela.

Možda vas zanima Odbojan ili nevažan? Pitali smo muškarce što misle o celulitu, evo što su nam rekli Rubrika Život Život

 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.  

 



 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0