Life&style 09. srpnja 2018.

Ovo je 9 najgorih namirnica za celulit

INstagram.

Nema sumnje, u hrani leži velik razlog zašto vječno vodimo borbu s celulitom

Ovo nije još jedan mit o ljepoti. Određene namirnice (i nutrijenti koje sadrže) zaista mogu učiniti celulit vidljivijim i jačim nego što ustvari jest. S obzirom na to da genetika igra veliku ulogu u nastanku i vidljivosti celulita, ne postoji univerzalno rješenje. Međutim, gubitak viška masti iz organizma kao i izbacivanje šećera, nezdravih masnoća i soli može pomoći više nego što možeš zamisliti. U nastavku donosimo popis najgorih namirnica za celulit - koje ćeš ubuduće rado izbaciti iz svoje shopping košarice. 

Prerađeno meso i sir

Mesne prerađevine sadrže trostruko više soli od preporučene dnevne doze. Također, većina sireva nije nimalo bolja, štoviše - feta sir je poznat kao namirnica koja zadržava vodu u organizmu, zbog čega dolazi do nadutosti i nagomilavanja "vodenih" kilograma, a rezultat svega je - vidljiviji celulit. 

Gazirana i zaslađena pića

Imaš osjećaj da ti se celulit iz godine u godinu sve više i više vidi? Razlog je vrlo vjerojatno u manjku kolagena koje tijelo s godinama više ne proizvodi kao prije - zbog čega su rupice i neravnine na bedrima vidljivije i izraženije. Međutim, smanjena konzumacija šećera može ti i u tome jako pomoći. Iako šećer nalazimo u apsolutno svemu - od kruha do pahuljica, najveća količina šećera nalazi se u zaslađenim pićima poput sokova, energetskih te gaziranim pićima. 

 

Objavu dijeli Olivia Culpo (@oliviaculpo)

Umaci

Sigurno već znaš da su umaci jedan od najkaloričnijih i najgorih dodataka tvom jelu, zar ne? Razlog tome je velika količina šećera (da - šećera) koju umaci sadrže, zbog čega možeš primijetiti povećan broj kilograma, ali i pojačanu vidljivost celulita. 

Svježi sir

Povezanost između sira i celulita? Sol. Svježi sir kakav kupuješ u dućanu ili na tržnici apsolutno je zlo za tvoj celulit.

 

Objavu dijeli Bella Hadid (@bellahadid)

Pizza

Pizza je, nažalost, puna nezdravih masnoća, zbog čega se usporava protok krvi u organizmu i kisika u krvi. Rezultat? Slabi naše vezivno tkivo, zbog čega su rupice na bedrima vidljivije. Ako je suditi prema nutricionistima, sir i pizza su dva najveća neprijatelja celulita. 

Možda vas zanima... Ovo su najbolje vježbe za TVOJ oblik guze Rubrika Life&style Life&style

 

Soja sos

Jesi li ikada primijetila kako se napuhneš nakon sushija? Razlog tome je ponovno - sol! Tijelo zadržava vodu zbog velike količine soli koju unosimo u njega, a osim što će ti hlače ubrzo postati premale, usporiti će se cirkulacija krvi u organizmu, a celulit postati vidljiviji iz dana u dan. 

 

Objavu dijeli Reishunger (@reishunger)

Bijeli kruh

Bijelo brašno je veliki ne-ne, ako želiš guzu bez celulita. Zašto? Zato što tijelo rafinirane ugljikohidrate pretvara u šećer i glukozu, a upravo taj nutrijent uništava naš kolagen!

Čips

Nemoguće je ne pojesti cijelu vrećicu čipsa. I postoji jako dobro objašnjenje za to. Grickalice najčešće sadrže aditive koji povećavaju apetit i čine namirnice ukusnijima nego što ustvari i jesu. Ovakve namirnice trebaš izbjegavati u širokom luku ako želiš držati celulit na sigurnoj udaljenosti od svojih bedara. 

Peciva

Već se držiš podalje od masnih bomba poput krumpirića i burgera kako bi smanjila celulit, ali što je s ostalim izvorima minerala? Možda to nisi znala, ali peciva su još gora od kruha, zato što najčešće dolaze u kombinaciji s različitim dodacima poput slatkih ili slanih preljeva te punjenja. 

Komentari 0