Beauty

Imamo nekoliko odličnih savjeta kako da makeup izdrži cijelu noć i preživi čak i najluđe zabave

  • Makeup koji nije postojan jedan je od naših naomraženijih beauty problema
  • Da bi nam šminka trajala najvažnije je lice dobro pripremiti proizvodima za njegu te odabrati formule proizvoda koje pospješuju dugotrajnost
  • Poželjno je i pri ruci imati ključne proizvode kojima ćemo popraviti šminku ako bude potrebno

Svima nam se dogode oni dani kada se u nekom trenu pogledamo u ogledalo i shvatimo da naša šminka ne izgleda onako kako je izgledala kada smo je tek nanijeli i kako smo se nadali da će izgledati sve dok je ne skinemo, a posljednje što želimo je da nam se ovo dogodi u novogodišnjoj noći. Dugotrajnost make-upa nije nedostižni mit, već nešto na što itekako možemo utjecati, a ključ je u korištenju proizvoda i tehnika koje će nam u tome pomoći. Ovo je sve najbitnije na jednom mjestu!

 | Autor: Instagram @jayden_fa Instagram @jayden_fa

Priprema kože

Što god radili, dobra je priprema uvijek ključna. Bez obzira na to što poduzeli kako bismo produljili postojanost šminke, ako naša koža nije pravilno njegovana i pripremljena, ni najbolja šminka neće izgledati onako kako bi trebala, niti dugo trajati. Govoreći o pripremi i njezi kože, najvažnija su tri koraka - piling, toniranje i hidratacija. 

Masnoća, bakterije i mrtve stanice kože nakupljaju se na njezinoj površinskoj razini, a što se vidi u teksturi i nakon nanošenja šminke. Zbog toga bismo piling kože trebali raditi najmanje dva puta tjedno kako bi naša koža bila glatka, a šminka trajala duže.

Korištenje tonika nakon čišćenja i pilinga lica će uravnotežiti pH naše kože, a što će doprinijeti glađem i sjajnijem izgledu i u konačnici pomoći da svi proizvodi ostanu postojani dulje vrijeme.

Pravilna hidratacija naše kože odgovarajućom hidratantnom kremom pružit će savršenu podlogu za proizvode koje nanosimo nakon nje i koji će tako ostati svježi cijeli dan. Najbolje je koristiti hidratantne kreme koje ne sadrže ulja kako bi se brzo upijale i istovremeno davale dovoljno vlage koži.

 | Autor: Instagram @marianna_kapiton_ Instagram @marianna_kapiton_

Primeri su must

Primeri su ključni kao prvi kozmetički korak koji pomaže da naša šminka bude postojana cijeli dan i noć. Ne samo da zatvaraju proizvode za njegu, već stvaraju i barijeru koja zaglađuje površinu naše kože. Primer za lice će tako popuniti pore i fine bore i ostaviti  glatku kožu na koju se puder lakše nanosi i traje dulje, a važno je samo da bude na bazi vode i bez ulja kako bi naša podloga bila maksimalno postojana. Primeri za oči pak stvaraju savršenu podlogu na kojoj sjenilo u svom punom sjaju dolazi do izražaja i lakše se stapa, a k tome pomaže i da sjenilo i tuš za oči traju maksimalno dugo bez razmazivanja ili precrtavanja.

Pametno odabrana podloga

Proizvodi na bazi ulja povećavaju vjerojatnost da će šminka skliznuti s našeg lica pa ih je poželjno izbjegavati. Svi oni koje muči suha  koža iz tog bi je razloga trebali samo dobro hidratizirati prije nanošenja podloge, a za nju birati onu bez ulja koja je dugotrajna i koja će zagladiti naš ten za cijeli dan i noć.

Prije no što nanesemo podlogu, trebali bismo pustiti proizvode za njegu da se dobro upiju, a umjesto da podlogu nanosimo i razmazujemo u malim krugovima, preporuča se da podlogu malo po malo utapkamo na lice. Tehnika tapkanja spriječit će podlogu i sve ostale proizvode da skliznu s našeg lica, a kako bismo mogli popraviti mjesta na kojima se to eventualno dogodi, poželjno je sa sobom nositi lagani puder u prahu koji će popraviti stvar.

eyeliner na spuštenim kapcima Možda vas zanima Makeup trikovi: Kako savršeno nanijeti eyeliner na oči sa spuštenim kapcima Rubrika Beauty Beauty

Šminka se nanosi u laganim slojevima

Kada želimo maksimalnu postojanost šminke, manje je uistinu više. Preporuča se korištenje spužvice za nanošenje laganih slojeva kako bismo stvorili gladak ten bez teksture. Tako će naša koža izgledati prirodno, bez da pritom osjećamo težinu i mnoštvo slojeva.

 | Autor: Instagram @isadoraofficial Instagram @isadoraofficial

Prije nanošenja sjenila, kist je poželjno umočiti u primer u spreju

Ova će tehnika biti posebno korisna kada se nanosi svjetlucavo sjenilo. Ne samo da pomaže u zadržavanju pigmenta i čini ga postojanim, već doprinosi i samom izgledu sjenila pa će kapci biti izuzetno sjajni, a što koži daje prirodan izgled.

Maskara i tuš moraju biti vodootporni

Maskare i i tuševi za oči imaju tendenciju razmazivanja nakon pretjeranog nošenja, a posebno ako koristimo kremu za oči. Ono što najviše pomaže u izbjegavanju toga da izgledamo poput rakuna je upravo korištenje vodootpornih formula

Dobra je ideja pomiješati primer s mat tekućim ružem za usne kako bismo dobili kremasto rumenilo

Ovo je najbolji trik kako da kremasto rumenilo ostane maksimalno postojano. Kremasta rumenila obično izblijede s vremenom, ali kada napravimo vlastito koristeći ruž za usne i malo primera, naše će rumenilo biti garantirano postojano! Sve što je potrebno učiniti je pomiješati malo ruža za usne i primera u istoj količini. Boju ćemo razrijediti dodamo li malo više primera, a malo više ruža će ju učiniti primjetnijom. 

 | Autor: Instagram @chanel.beauty Instagram @chanel.beauty

Pažljivo odabran i nanešen ruž

Mat ruževi su uvjerljivo najpostojanija opcija, a svi oni koji za njima nisu ludi i koji preferiraju satenski izgled usana, trebali bi ruž nanositi u slojevima. Nakon što se ruž nanese, usne je potrebno tapkati maramicom, nakon toga nanijeti sloj prozirnog završnog pudera, a zatim nanijeti još jedan sloj ruža. Ovaj se postupak može ponavljati sve dok ne budemo zadovoljni neprozirnošću i jačinom ruža, a ova tehnika nanošenja ruža u slojevima pomoći će da budu postojani bez isušivanja i pucanja usana. 

Možda vas zanima Tamnocrveni ruž je zimski klasik. Donosimo 11 ideja kako ga uklopiti u makeup Rubrika Beauty Beauty

Dobar puder za setiranje zlata vrijedi

Puder za setiranje trebali bismo nanijeti čim na lice nanesemo sve ostale proizvode koji dolaze prije njega. On ne samo da matira lice upijajući višak masnoće na koži, već i produžuje postojanost našeg make-upa. Najbolje je odabrati onaj kompaktni koji uvijek možemo imati sa sobom za eventualne popravke po potrebi.

Make-up je potrebno zaštititi fiksatorom šminke

Fiksatori šminke su jedni od omiljenih proizvoda svih vizažista, a posebno ih vole koristiti kada su u pitanju dugotrajna događanja. Ne samo da su fiksatori u stanju osvježiti našu šminku, već će ju i zapečatiti za vrlo prirodan izgled koji traje maksimalno dugo. Fiksatori su posljednjih godina toliko popularni da postoji niz različitih formulacija koje matiraju, hidratiziraju, pa čak imaju i iluminirajuće pigmente za dodavanje sjaja.

 | Autor: Instagram @yslbeauty Instagram @yslbeauty

Nikuda bez alata za matiranje

Korištenje papirića za matiranje je uvijek dobra ideja, no kako znaju skinuti više šminke nego što bismo željeli, dobra je ideja radije koristiti Beauty Blenderovu Blotterazzi spužvicu za upijanje neželjenog sjaja. Ova suha spužvica upit će sav višak masnoća na licu ugrožavanja naše šminke.

Dodirivanje lica treba izbjegavati u širokom luku 

Najvažniji savjet koji nam može pomoći da naša šminka traje maksimalno dugo je da izbjegavamo dodirivanje lica. Ne samo da ćemo  razmazati šminku, već na lice prenosimo i svu masnoću i bakterije koje se skupljaju na našim rukama. 

Najvažnije proizvode uvijek vrijedi imati pri ruci

Ako smo u mogućnosti, uvijek je poželjno pri ruci imati sve ono čime možemo popraviti šminku. Blotterazzi i puder za setiranje te ruž uvijek bi trebali biti u našoj torbici kako bismo se uspješno riješili neželjenog sjaja i kako bismo usne mogli popraviti nakon jela, pića i poljubaca.

Photo: Instagram @alexandrevauthier

Komentari 0