Beauty
eyeliner na spuštenim kapcima

Makeup trikovi: Kako savršeno nanijeti eyeliner na oči sa spuštenim kapcima

  • Eyeliner može predivno naglasiti oči, no da bi se postigao taj rezultat, tehniku nanošenja potrebno je prilagoditi obliku očiju
  • Jednak oblik eyelinera neće svima jednako pristajati
  • Oči sa spuštenim kapcima mogu biti izazov za nanošenje šminke općenito, a posebno eyelinera, zato donosimo odlične savjete kako da savladamo i ovaj korak

Svi volimo eksperimentirati s makeupom pa tako i s eyelinerom, odnosnom tušem ili olovkom za oči koji privlači pozornost na taj dio lica. Klasično krilo ili popularne sirena oči samo su neki od lookova koje možemo postići eyelinerom, no prvo svakako moramo uzeti u obzir oblik naših očiju te onda odabrati kako ćemo i na koje mjesto nanijeti eyeliner.

eyeliner na očima sa spuštenim kapcima | Autor: Instagram @larisah.makeup Instagram @larisah.makeup

Na" otvorenim" očima, s puno mjesta na kapcima relativno je lako nanijeti eyeliner te je potrebno samo uvježbati pokret, no na očima sa spuštenim kapcima, gdje se koža preklapa, nanošenje eyelinera ipak može biti nešto kompliciranije jer jednostavan, krilati oblik eyelinera zapravo zatvara oči sa spuštenim kapcima, stoga je potrebno istražiti i neke druge oblike. 

Kako nanijeti eyeliner na spuštenim kapcima

Holivudske zvijezde poput Blake Lively i Karlie Kloss također imaju oblik očiju sa spuštenim kapcima, no to ih svakako ne sprječava da nose predivne makeup lookove, kao ni eyeliner, samo u prilagođenom obliku! Makeupom, odnosno eyelinerom, ipak se može postići iluzija otvorenijih i većih očiju, iako to one zapravo nisu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by hindash (@hindash)

U nastavku donosimo nekoliko savjeta za najbolje nanošenje eyelinera na očima sa spuštenim kapcima.

1. Ne nateži kapke prilikom nanošenja eyelinera

Iako se čini lakše da nategnemo kožu kako bi dobili ravnu liniju dok nanosimo eyeliner, kad otpustimo kožu, naš će potez eyelinerom izgledati sasvim drugačije, tako da je ipak najbolje u potpunosti opustiti oči i kožu oko očiju prilikom nanošenja eyelinera.

eyeliner na očima sa spuštenim kapcima | Autor:

2. Pogled ravno naprijed

Ovaj je savjet sličan prvome u smislu da ako gledamo dolje ili podižemo obrve, opet mijenjamo oblik očiju te će naneseni eyeliner izgledati u potpunosti drugačije kad opustimo oči. Prilikom nanošenja eyelinera što zato treba opustiti te gledati ravno u ogledalo kako bismo stvorili oblik eyeliner koji će nam najbolje pristajati.

viralni TikTok makeup proizvodi Možda vas zanima 9 pristupačnih makeup proizvoda koji su zahvaljujući TikToku postali viralni Rubrika Beauty Beauty

3. Isprobaj različite vrste krila eyelinerom

Ova tehnika uključuje stvaranje krila eyelinerom u obliku malog krila šišmiša ili kvačice koje će se sjediniti kad otvorimo i opustimo oči. Trik je u tome da eyeliner nanesemo preko pregiba na koži kapka koje će izgledati kao precizno krilo kad otvorimo oči.

batwing eyeliner | Autor: Instagram @ramsi.thecat Instagram @ramsi.thecat

Drugi način koji možeš isprobati je iscrtavanje debljeg i dužeg krila eyelinerom, koje neće nestati pod pregibom kapka, već izdužiti oči te izgledati urednije i više pristajati ovom tipu očiju. 

Još jedan način, koji je zapravo alternativa klasičnom krilo eyelineru jer obrnuti eyeliner. Ovaj oblik eyelinera postao je viralan na TikToku i Instagramu, a brojni makeup influenceri pokazali su kako napraviti ovakav potez eyelinerom. Trik je u tome da liniju eyelinera umjesto na gornjem kapku, iscrtamo počevši od donjeg, uz liniju donjih trepavica, što će stvoriti laskavi oblik eyelinera za oči sa spuštenim kapcima. 

@ananeganova Reply to @fatmatoobji  #greenscreen inspo: @sashanikolina #makeup #fypシ #hoodedeyes #makeuptutorial ♬ Water Under the Bridge - Adele

4. Koristi dugotrajan i pigmentiran eyeliner

Kod oblika očiju sa spuštenim kapcima, većina makeupa se brzo može razmazati te ući u linije i nabore na kapcima, stoga je važno dobro pripremiti kapke primerom za oči te odabrati kvalitetne i dugotrajne proizvode koje ćemo koristiti na očima, od sjenila do eyelinera i olovke. 

najbolji tekući eyelineri Možda vas zanima Najbolji tekući eyelineri za uvijek savršen potez na očima Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @sierrafurtado

Komentari 0