Beauty
Oči morske sirene, ljetni beauty trend koji voli i Bella Hadid

Oči morske sirene: zašto su najzavodljiviji make up trend ljeta?

  • Atraktivan izgled poput tajanstvene morske sirene? Dapače!
  • Trenutačno je makeup trend zvan 'morska sirena' za izgled očiju totalni hit
  • Ovaj zavodljivi izgled savršen je za noćni izlazak ili vrući spoj…

Zavodljivi pjev sirena mogao je, prema grčkoj mitologiji, pomutiti razum mornarima koji su ga čuli. No, što je sa zavodljivim pogledom sirena? Svijet ljepote trenutačno je inspiriran time, među ostalim najjačim beauty trendovima 2022.) pa tako 'Siren Eyes' preplavljuju feedove društvenih medija. 

Drama i senzualnost su na dnevnom redu s ovim izgledom očiju. Oči sirene su seksi i ženstvene i svojoj nositeljici daju tajanstvenu auru. Praktično: zahvaljujući izduženom naglasku na oku, dolazi do besplatnog lifting efekta!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🦋 (@bellaforvogue)

Oči morske sirene stvaraju moderan grunge izgled uz pomoć tamnih, zadimljenih tonova i zakrivljene olovke za oči. Možeš ga našminkati grafički te s preciznim linijama tuša za oči, ili ga možeš učiniti „opakijim“ radeći više sa sjenilom, ovisno o tome što želiš. Potonji snažno podsjeća na šminku očiju kultnih supermodela iz 90-ih.

Možda vas zanima Gdje su i što danas rade slavni supermodeli iz 90-ih godina Rubrika Stars Stars

Na prvi pogled, oči morske sirene također jako podsjećaju na trend 'Fox Eyes' (oči lisice), koji je bio jako popularan 2020. godine. 'Siren Eyes' razlikuje se od ovoga posebno po eyelineru koji također rasteže oči, ali ne čini da izgledaju tako usko kao kod 'Fox Eyes'. Osim toga, unutarnji kut oka je više posvijetljen.

Evo usporedbe: lijevo vidiš oči sirene, desno oči lisice

Zavodljiv izgled morske sirene savršen je za noćni izlazak ili vrući spoj, a mi ćemo ti otkriti kako ćeš ga lako sama kreirati. 

Kako našminkati oči sirene

1. Smeđim sjenilom povuci zakrivljenu liniju od vanjskog kuta oka prema kraju obrve. Zatim dobro zasjeni prema gore kako bi stvorila „zadimljeni izgled“.

2. Sada povuci zakrivljenu crtu duž prve crte crnim sjenilom, kajalom ili olovkom za oči. Zatim nastavi tako do sredine pregiba kapka i također ga zasjeni.

3. Naglasi unutarnji kut oka svijetlim sjenilom te ga također obrubi s crnom olovkom za oči.

4. Na kraju nanesi obilno maskaru na trepavice. Ako želiš pojačati učinak, možeš pričvrstiti umjetne trepavice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Megan Fox (@meganfox)

Savjet: kako bi unijela raznolikost u šminku za oči ili je uskladila s odjećom, možeš eksperimentirati s drugim tamnim bojama umjesto sa smeđom.

TikTok beauty trikovi Možda vas zanima 5 beauty trikova s TikToka koji nam stvarno mogu olakšati make up rutinu Rubrika Beauty Beauty
Photo: shutterstock

Komentari 0