Beauty

Idealne šiške za svaki tip i dužinu kose - koje tebi najbolje pristaju?

  • Šiške su trenutačno jako popularne, pogledaj samo Severinu koja ih je nedavno odrezala, i dobro izgledaju samo ako su ošišane u skladu s tvojim tipom kose  
  • Frizeri poznatih otkrivaju kakve šiške odgovaraju različitim dužinama i teksturama kose
  • "Teške šiške koje su poput okvira za lice, gurnute na stranu i prirodno spojene s ostatkom kose najbolje pašu uz dugu kosu"


Šiške će ti opet narasti. Ponovit ću to još jednom: šiške će ti opet  narasti. To je jedini pravi odgovor na vječno pitanje koje smo si ponovile milijun puta - je li pametno da ošišti šiške? Poznati stilisti za kosu već dugo na to pitanje imaju samo jedan odgovor - da! No, kakve šiške izabrati s obzirom na tvoj tip kose? Imala si sreće i došla po odgovor na pravo mjesto.
Nema dvojbe, šiške dobro izgledaju sa svakim oblikom i dužinom kose, one čak i pomlađuju, ali neće svakome pristajati iste. Žao mi je što te moram razočarati, na žalost, nećeš moći unaprijed predvidjeti kako će ti stajati šiške. Ali, zapamti - žena koja ne riskira kad je ljepota u pitanju, neće nikad iznenaditi ni sebe ni druge. Postoji li bolji trenutak za najnovije tipove šiški od početka ljeta, kad želimo promjenu uz svoju novu ljetnu haljinu?
 | Autor: profimedia profimedia

Proučili smo što preporučuju frizeri slavnih i s tobom ćemo podijeliti najnovije trendove za šiške u 2019. - i najbolje šiške za tvoj tip kose. Uživaj u profesionalnim prijedlozima onih koji znaju i inspirativnim Instagram fotkama. A onda reci samoj sebi - dosta je odugovlačenja, sutra se mijenjam, izgledat ću divno!

 

Možda vas zanima Kakva promjena! Severina je odrezala šiške i moramo priznati da joj baš dobro pristaju Rubrika Stars Stars

 

Najbolje šiške za kratku kosu

Ted Gibson, frizer mnogih slavnih cura, smatra da kratka kosa i šiške ne moraju nužno biti slične dužine. Njemu je baš fora kontrast između kratke kose i dugih šiški. Najbolje šiške za kratku kosu upravo su one tama toliko duže da ih moraš malo gurnuti na stranu. To će tvojoj kosi dodati na teksturi, izgledat će življe i bogatije, smatra Gibson. "Duže šiške mogu izgledati jako seksi i moderno na kratkoj kosi", uvjeren je.
George Papanikolas iz američkog salona Matrix smatra da je upravo kratka kosa idealna za eksperimentiranje sa šiškama. Mogućnosti su bezbrojne. "Ako imaš nježne i sitne crte lica, za tebe su najbolje kratke šiške ili čak one koje odnedavno zovemo mikrošiške.

 | Autor: Cara Delevingne Instagram Cara Delevingne Instagram

Sjeti se, takve imaju Katy Perry i Cara Delevingne. Svim ostalim curama preporučujem nešto duže i gušće, poput onih  Carey Mulligan ili Kris Jenner. Bolje će ti stajati", odlučan je Papanikolas.

Možda vas zanima Sve si isprobala, no kosa ti je i dalje suha, oštećena i tanka? Ovih 6 savjeta bi ti moglo pomoći Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Scarlett Johansson

Ono što je najvažnije, moraš imati na umu da šiške moraju pristajati tvojem stilu odijevanja, bez obzira imaš li kratku ili dugu kosu. "Uvijek ponavljam da šiške moraju pasati uz ono na što se klijentica fura, kako se inače nosi", smatra frizerka Amanda Scott i dodaje: "Jedna će izgledati seksi s urednom, ravno podšišanom kosom i dugim, gustim, ravnim šiškama do obrva, a druga mora dobiti šiške poput Briggite Bardot, razrijeđene, meke, pomaknute na stranu, kao kontrast oštro rezanoj kosi do ramena. Xavier Velsquez smatra da i šiške moraju dobiti teksturu, volumen: "Idealne šiške za kratku kosu su stepenasto šišane, koje žive svojim životom, neobuzdane. Ženama koje su spremne riskirati preporučio bih dječje, duge, ovalne šiške, no kod očiju moraju biti malo razigrane".

 | Autor: Instagram Jeanne Damas Instagram Jeanne Damas

Najbolje šiške za dugu kosu

"Teške šiške koje su poput okvira za lice, gurnute na stranu i prirodno spojene s ostatkom kose najbolje pašu uz dugu kosu", smatra Papanikolas. "Postpuno šišane i na krajevima meke šiške mogu divno ukoviriti i izbalansirati svaki oblik lica". 
Joseph Maine smatra da je duga kosa kao stvorena za najrazličitije vrste šiški, od onih ravno rezanih i gustih do onih koje se na sredini šire poput zastora na obje strane lice. Maine poručuje da svakako popričaš sa svojim frizerom jer će on bolje od tebe znati koji oblik šiški bi istakao ono najljepše na tvom licu.
 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Oprez: nemoj dopustiti frizerki da se zaigra sa škarama kako to one ponekad vole. Gibson upozorava da jako duga kosa s veoma kratkim šiškama ponekad izgleda kao umjetna perika. Uvijek malo duže šiške stoje bolje. Duže šiške + duga kosa = jednostavno za uporabu. Idealno. Nick Stevenson se slaže s Gibsonom: "Uz dugu kosu uvijek preporučujem duge šiške gurnute na obje stane lice. S njima stvarno nema puno posla, a i lako će se uklopiti u svaku promjenu frizure koju klijentica zaželi kasnije. Osim toga, katkad navečer poželiš elegatno začešljanu, podignutu kosu i takve šiške lako ćeš uklopiti u tu frizuru". 

Najbolje šiške za kovrčavu kosu

Trik koji moraš imati na umu ako imaš kovrčavu kosu i želiš šiške: nikad ih nemoj ošišati prekratko, moraju ostati do tri centimetra duže od onoga koliko želiš da budu duge kad se konačno osuše i nakovrčaju. "Prirodna kosa ošišana za šiške, sama će se dignuti i oživjeti lice - najvažnije je paziti da ih ne ošišamo prekratko", upozorava Stenson. Nemoj se prepustiti iskušenju da šiške ravnaš i glačaš - kovrčave šiške su jako trendy i svi će ti na njima zavidjeti.

 | Autor: Instagram Rita Ora Instagram Rita Ora

Drugi važan faktor? Spoj s ostatkom kose. "Kovrčave šiške moraju se prirodno spojiti s ostatkom kose i uokvirivati lice", preporučuje Papanikolas. "Najvažnije je da ne budu previše razrijeđene jer će nestati".


Možda vas zanima Masna kosa: u pet dana možeš 'istrenirati' svoju kosu da se manje masti Rubrika Beauty Beauty

Najbolje šiške za tanku kosu

Ako imaš tanku kosu, moraš se potruditi da izgleda prirodno, kao je uređuješ opušteno, bez puno truda. "Pomalo neuredne, bogate i duge šiške dodat će na gustoći kose. Svakako moraš pronaći dobar proizvod za oblikovanje frizure i podići šiške iz korijena da kosa dobije volumen i gustoću", preporučuje Stenson. Pazi kako se i kod koga šišaš. "Tanka kosa traži šiške koje počinju od sredine glave, ne iznad čela jer samo tako imaju potrebni volumen", ističe Papanikolas. Razrijeđene, tanke šiškle još će dodatno potvrditi dojam da ti je kosa rijetka i tanka.
 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Dakota Johnson
Kod tanke kose, uvijek je najvažniji styling, oblikovanje jer se tako kosi dodaje tekstura i vizualno postaje gušća. Gibson upozorava: "Ravno rezane šiške do obrva nisu za tebe, izgledat će da ti je sva kosa u šiškama.

Najbolje šiške za gustu kosu

Papanikolas smatra da su ravne, teške šiške kakve nosi Hannah Simone najbolje za gustu kosu. Što gušće šiške, to bolje, pogotovo ako imaš ravnu kosu. Valovita kosa zahtijevat će više pažnje i njege da igleda uredno s dugim šiškama.
 | Autor: Instagram Hannah Simone Instagram Hannah Simone
Možeš probati i duže šiške začešljane na stranu kao na gornjoj fotki jer to ostavlja mogućnost za mijenjanje frizura. 


Možda vas zanima Suha ili prerano sijeda? Što to kosa otkriva o tvom zdravlju Rubrika Beauty Beauty

 

 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.

 

 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0