Beauty

Sve si isprobala, no kosa ti je i dalje suha, oštećena i tanka? Ovih 6 savjeta bi ti moglo pomoći

  • Hladnoća i vlaga imaju prilično nepovoljan utjecaj na našu kosu zbog čega je ona suha i beživotna
  • Kosu je važno zaštiti od vanjskih utjecaja i pravilno njegovati kako bi se poboljšalo zdravlje vlasišta
  • Korištenje regeneratora, boostera i maske za kosu pomoći će u vraćanju vitalnosti kose

Iako su hladni i zimski dani već iza nas, ostavili su tragove na našoj kosi. Zbog hladnoće i velike vlažnosti u zraku kosa postaje suha, lomljiva i beživotna zbog čega ju je potrebno pravilno tretirati. Kako bi vratila sjaj i mekoću svojoj kosi, ne moraš potrošiti "brdo" novca na skupe tretmane. Sve što trebaš je pridržavati se nekoliko jednostavnih koraka u njezi svoje kose i kože vlasišta.

Donosimo ti ih u nastavku:

Promijeni prehranu

Prehrana može imati veliki utjecaj na zdravlje tvoje kose. Primjerice, jaja pomažu u oporavku beživotne i opuštene kose i vraćaju joj sjaj, mliječni proizvodi kao što su jogurt i sir mogu obnoviti jačinu kose, a cjelovite žitarice koje sadrže željezo i vitamin B12 kosi daju debljinu i sjaj. Prema tome, uvrsti ove namirnice u svoj svakodnevni jelovnik. U zdravlju i ljepoti tvoje kose odlični su saveznici mrkva i tamnozeleno povrće.

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber Svakodnevna konzumacija određenih namirnica može pridonijeti zdravlju tvoje kose

Oslobodi se stresa

Kada smo pod stresom kosa gubi sjaj i vitalnost. Dugotrajna izloženost stresu utječe na folikulu kose i može poremetiti njezin normalan rast. Stoga, kada osjetiš da si pod stresom, zastani i uspori svoj životni tempo. Uzmi vremena za sebe i priušti si prijeko potreban odmor. Možeš provesti dan u prirodi, otići na masažu ili na spa tretman... Na tebi je da odlučiš. Važno je samo da maksimalno uživaš u tome i da zaboraviš na sve probleme

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber Još više ćeš uživati u društvu svoje najbolje prijateljice

Pravilno njeguj vlasište

Ako osjećaš da te svrbi vlasište ili imaš neugodan osjećaj, možeš se poslužiti sa starim, ali dobrim trikom - isperi vlasišta mješavinom jabučnog octa i vode u omjeru 1:3. Nakon što opereš kosu, ovu mješavinu trebaš umasirati u tjeme, a za bolji efekt ostavi nekoliko minuta da djeluje, a potom isperi toplom vodom. Ovo će ti pomoći da ojačaš korijen, smanjiš svrbež i spriječiš ispadanje kose.

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber Nemoj zaboraviti redovito napraviti čišćenje vlasišta

Voditi računa o ispravnom pranju kose

Preporučljivo je prati kosu u mlakoj vodi s malom količinom šampona i tijekom pranja koristiti regenerator ili masku za kosu. No, često šampon i regenerator nisu dovoljni u njezi kose pa je poželjno koristiti dodatne preparate kao što je Gliss Beauty Booster. Ovaj proizvod dolazi u tri različite varijante - Repair Beauty Booster s pantenolom namijenjen je suhoj i oštećenoj kosi, Shine Beauty Booster vraća sjaj kosi, a Strengthening Beauty Booster štiti i obnavlja kosu nakon učestalog tretiranja figarom ili peglom za kosu. Ovaj tretman možeš napraviti tijekom svakog pranja kose, a potrebno je samo dodati jednu do dvije kapljice Beauty Boostera u šampon i regenerator i ostaviti ga da djeluje nekoliko minuta. Rezultati su vidljivi već nakon prvog pranja jer kosa ostaje čvrsta i sjajna. 

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Gliss Beauty Boosteri

Pravilno stiliziraj kosu

Kosu je, naravno, vrlo bitno zaštititi od vanjskih utjecaja. Osim toga, važno je paziti i na temperaturu kojom sušiš i tretiraš svoju kosu, ali nikako nije preporučljivo ići na spavanje s mokrom ili vlažnom kosom. Imaj na umu da za lijepu frizuru ne trebaš uređaje kao što su figaro u pegla za kosu, već se možeš vratiti dobrim starim načinima stiliziranja kose kao što su trake, vikleri i vezanje pletenice prije spavanja. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber Kosu nikada nemoj sušiti na najvećoj temperaturi

Nikako nemoj zanemarivati genetiku

Ako se cijeli svoj život boriš protiv genetike, ovi savjeti mogu ti pomoći da je nadvladaš. To nikako ne znači da se trebaš pomiriti s tim. Genetiku ne možeš promijeniti, ali možeš utjecati na nju pravilnom prehranom i pravilnom njegom kose. Važno je samo da budeš ustrajna u tome, kao i da koristiš određene preparate koji ti mogu biti i više nego dobri saveznici u tvoj borbi

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber Genetiku nikada nemoj uzeti zdravo za gotovo

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7 

Photo: Instagram/Jenlyn Rodriguez
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar OlgaSs

    OlgaSs

    Najbolji dating site za odrasle 2020 -free-> getbadgirl.com