- Masna kosa sigurno svakoj od nas itekako ide na živce
- Međutim, nije uvijek dobro „napasti“ je raznim proizvodima punima „kemije“
- Sigurno vrijedi pokušati riješiti se masne kose s pomoću ovih 7 prirodnih savjeta
Ako si ikada imala masnu kosu, sigurno si čula najstariji mogući – a loš – savjet: „Operi kosu i neće biti masna!“ Međutim, to nije rješenje, odnosno masna kosa uglavnom nema veze s lošom higijenom. Genetika, promjene temperature i vlažnosti, stres, hormoni – neki su faktori od kojih kosa brzo postaje masna. Kako bi to spriječila, pokušaj sa ovih 7 prirodnih savjeta…
1. Pravilno pranje
Vruća voda još više potiče stvaranje loja. Dakle, kosu temeljito isperi od šampona mlakom vodom.
2. Pravi šampon
Izbjegavaj agresivne šampone protiv masne kose – oni isušuju vlasište te se kosa od njih još brže masti. Bolje rješenje je šampon od koprive iz ljekarne. Kopriva ima smirujuće djelovanje na vlasište te koči stvaranje loja.
3. Ispiranje kose čajem od metvice
Stavi nekoliko vrećica čaja od metvice u kipuću vodu te ostavi da se ohladi. Nakon pranja kose umasiraj čaj od metvice u kosu te nemoj ispirati.
4. Ispiranje kose s čajem od maslačka
Nabavi u ljekarni cvat maslačka te stavi šaku u pola litre kipuće vode te čekaj dok voda ne postane tamna i ohladi se. Nakon pranja umasiraj u kosu te nemoj ispirati.
5. Kura za kosu s ljekovitom zemljom
Jednom do dvaput tjedno priušti svojoj kosi sljedeću kuru: pomiješaj oko 10 žlica ljekovite zemlje (iz ljekarne) sa 200 ml vode te nanesi tu kašu na vlasište. Nakon deset do dvadeset minuta dobro isperi.
6. Prehrana
Pogrešna prehrana dodatno potiče nastanak loja – a kosa se brže nanovo zamasti. Izbjegavaj šećer i alkohol te pazi da jedeš dovoljno povrća (npr. brokule i komorača). Previše soli također masti kosu – dakle, dalje ruke od čipsa i sličnih proizvoda.
7. Proizvodi za stajling
Izbjegavaj pjenu za kosu te razne druge proizvode za stajling kose – oni će samo otežati kosu te će se masni sloj još bolje vidjeti.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.