Beauty

Isplati se isprobati! 11 super učinkovitih trikova za što bujniju tanku kosu

  • S godinama kosa gubi na volumenu jer raste tanja, a pritom raste i sporije.
  • Iako to ne možeš izbjeći, postoje trikovi kako uživati u volumenu i kada ti prirodno nije dan

Postoje mnogobrojni trikovi, proizvodi, suplementi i slično koji mogu dati kosi na volumenu - i to doista trebamo! Pogotovo s godinama, kada vlas postaje sve tanja i raste sporije, a pritom i lakše puca. Ovi savjeti stručnjaka pomalo djeluju kao čudotvorno rješenje, a sigurni smo da za neke nisi nikada čula. Istraži ih u nastavku.

1. Redovito šišanje

Ovime možda gubiš na dužini, ali istovremeno te rješava popucalih vrhova koji kosu čine beživotnom i otežanom, pa onda umjesto živosti, najčešće ti se samo zalijepi za lice.   | Autor: Instagram Instagram

2. Srednje duga kosa

Kosa malo kraća od ramena jedan je od trikova za volumen. Naime, tako se i vizualno rješava teret duge kose, a uz pravilno feniranje, sam vrh glave može držati dojam gustoće i volumena za cijelu kosu - čak i kad ona prirodno nema nikakvu punoću. 

3. Bob ili lob

Ove frizure stvorene su za osobe s manje volumena jer djeluju kompaktno i "puno", a pritom lijepo naglašavaju ključne kosti i ramena. Pritom, jesi li znala da kada ova dužina naraste do ramena, tijelo samo na neki način frizuru diže malo prema gore? Eto, prirodni boost volumena!

4. Kratka kosa

Mit je da duga kosa daje na gustoći, kao i da šišanjem puno kose ne možemo dobiti volumen. Jedna od najvoluminoznijih frizura (i to prirodno, ne računamo ekstenzije!) je dobra kratka frizura u slojevima, posebice ima li unutrašnjost kose jedan kraći sloj koji podupire gornji i duži te daje frizuri dojam dubine.

 

5. Slojevi

Najbolji način da kosi damo na gustoći je na dobra slojevita frizura. Kad se kosa ošiša "na katove", dobiva na dinamici u pokretu i ima dubinu, što odmah vizualno daje na volumenu. Taj volumen će dodatno naglašeno izgledati na kosi iznad ramena uz kakve pomno osmišljene "osunčane" pramenove.

Možda vas zanima Video: Saznale smo iz prve ruke koji je najgori trač koji je Zsa Zsa čula o sebi i Lani Jurčević Rubrika Life&style Life&style

6. Cik-cak kosa

Poznata "crimpers" frizura nema neki pametniji ekvivalent prijevod u hrvatskom od cik-cak kose. U svakom slučaju, vjerojatno si je i ti nosila prije 10-15 godina, a radila se na specifičan način peglom s umecima. Ovakva frizura daje onaj ludi volumen već od korijena glave, kakav rijetko čime možeš napraviti i održati. Iako stvarno vjerujemo da je samo pitanje vremena kada se ova frizura vraća u modu, ako je ne želiš isfurati dobra opcija je da peglom napraviš samo nekoliko unutrašnjih slojeva, i onda ih probaš prekriti feniranom kosom - nezgodno, ali izvedivo!

7. Messy kosa

Bilo da više voliš meke valove ili one razbarušene, ova minimalna doza tekstura već će dati tvojoj kosi volumen. Možeš ih izraditi uz pomoć figara ili deblje ispletenih pletenica, a kasnije nagužvati i fiksirati uz pjenu za kosu, lak za kosu ili kakav slani sprej.

 

8. Pravilno korištenje proizvoda

S proizvodima za styling lako je pretjerati, a tada nema nikakve koristi od njih. Uvijek čitaj kako se koji proizvod koristi i strogo se drži uputstava. Primjerice, imaš li normalnu kosu, dosta ti je pjene veličine loptice za golf, a šampon za suho pranje želiš samo na vlasištu i nakon špricanja ga moraš i utrljati ne bi li se aktivirao.

9. Čista kosa

Kad se kosa počne mastiti, krenu se lijepiti dlaka na dlaku čime ona postane teška pa pada, a istovremeno i djeluje tanje. Čista kosa uvijek ima najviše dinamike i volumena!  | Autor: Instagram Instagram

10. Naopako sušenje

Želiš li prirodnog volumena u kosi, kada sušiš kosu sušilom, nagni glavu prema naprijed i suši je odozgo. Tako ćeš dlake toplinom natjerati da stoje malo od glave, a samim time će ti i kosa djelovati gušće.

11. Duboki razdjeljak

Uvijek kada napraviš duboki razdjeljak, jedna strana glave izgleda ravno, a druga pršti od volumena. To je naravno vizualni trik, koji dodatno možeš pojačati staviš li proizvoda za volumen na korijen, posušiš kosu obrnuto od strane na kojoj će ti biti razdjeljak (tako daješ dodatan volumen ovom "višem" dijelu kose), a drugi dio razdjeljka zatakneš iza uha i učvrstiš ukosnicama. 

 

Photo: Instagram

Komentari 0