Beauty

Crveni ruž je naš najdraži svečani klasik, a ova s četiri koraka zablistat će u punom sjaju

  • Budući svakom looku u trenu podari svečani element, crveni je ruž neizostavan dio kozmetičke torbice u blagdanskim danima
  • U zimskim mjesecima najbolje izgledaju mat crveni ruževi s plavkastim podtonovima koji će preživjeti i najdugotrajnija okupljanja
  • Četiri su ključna koraka uz koje će usne baš svaki put zasjati u svom najsavršenijem izdanju

Crveni ruž najčešće se opisuje upravo riječju klasik s razlogom, budući da je malo drugih prikladnih riječi koje bi na bolji način opisale nešto toliko bezvremensko kao što su to crvene usne. Nosila ga je Marilyn. Nosile su ga Madonna i Sade, a bilo da preferiramo mat, satenski ili sjajni finiš, jednako će dobro izgledati i uz koktel haljinu, ali i tek bijelu majicu kratkih rukava i traperice. Isto je tako najjednostavniji način kako dodati svečani element bilo kojoj odjevnoj kombinaciji u ovom svečanom dijelu godine.

 | Autor: Instagram @ramsi.thecat Instagram @ramsi.thecat

Budući je crveni ruž stoljećima bio sastavni dio šminke, postoji mnogo načina kako postići crvene usne: za Kleopatru se govorilo da bi zgnječila karminske bube i mrave kako bi dobila pravu nijansu grimiza, dok se Alexandria Ocasio-Cortez kune u jednostavnost i postojanost jednog poteza tekućim rubin ružem kao 'najbolji način da stvarno izgledamo besprijekorno'. Vizažisti precrtavaju usne, uklanjaju višak ruža, pudraju usne i nanose slojeve, ali kada je riječ o dobivanju savršene boje, teksture i finiša za blagdane kada nam je vrijeme, ali i strpljenje na minimumu, postoje četiri ključna koraka uz koje će usne baš svaki put zasjati u svom najsavršenijem izdanju.

Možda vas zanima I nude usne mogu biti svečane. Posudili smo trik Victorije Beckham za besprijekoran izgled! Rubrika Beauty Beauty

Dovođenje usana u red

Prije no uopće krenemo birati boju, obavezno bismo trebali razmisliti o stanju svojih usana. Jesu li suhe? Ispucale? Ljušte li se? Vrlo vjerojatno! Prosinac je, hladno je, a topli zrak u zatvorenom prostoru zna za našu kožu biti još pogubniji od hladnog zraka vani. Prije nanošenja ruža dobra je ideja napraviti lagani piling usana, a vlažna će krpica poslužiti jednako dobro kao i bilo što drugo da skinemo mrtve stanice kože.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Douglas, MAC Retro Matte Lipstick Ruby Woo (205,00 kn); dm, L'Oreal Rouge Signature Matt tekući ruž Empowered (89,90 kn); Notino, Chanel Rouge Allure Indépendante (471,60 kn)

Hidratacija je najvažnija

Hidratacija je sveprisutna mantra ne samo za usne nego i za općenito njegu kože tijekom zime, a kada su usne u pitanju posebno je važna jer će se naš ruž puno bolje nositi na usnama koje su dobro hidratizirane. Najbolje je odabrati neljepljivi balzam za usne i matirati ga prstima kako bismo bili sigurni da se potpuno upio prije nego što nastavite s nanošenjem ruža.

Možda vas zanima Tamnocrveni ruž je zimski klasik. Donosimo 11 ideja kako ga uklopiti u makeup Rubrika Beauty Beauty

Iscrtavanje usana

Olovka za usne nekoć se smatrala zastarjelim ostatkom kozmetičke torbice, no nedavno je doživjela svoj veliki comeback kao bitan  korak prije svakog nanošenja ruža za usne. Bilo da usne "precrtavamo" odnosno povećavamo iscrtavanjem linije izvan prirodnog ruba usnica ili ostajemo unutar granica prirodne linije naših usana, trik za maksimalnu dugotrajnost ruža je u precrtavanju cijele površine usana olovkom prije nanošenja ruža.

Odabir savršene nijanse

Pri odabiru crvenog ruža iznimno su važni podtonovi, ali i doba godine u kojem se nalazimo. Dok su koraljne narančasto-crvene nijanse toplih tonova najbolji odabir u ljetnim mjesecima kada su visoke temperature, a naša koža zlaćana, pri niskim temperaturama najbolje funkcioniraju mat ruževi s plavkastim podtonovima koji se ističu na blijedoj koži i koji su u stanju preživjeti čak i najdugotrajnija okupljanja.

Photo: Instagram @kenzas

Komentari 0