Beauty
Balzam za usne

Hladni dani bez njih ne mogu proći. Izdvojili smo najbolje balzame za usne

  • Iako je teško odoljeti balzamu koji na usnama izgleda divno, šarmantnoj ambalaži ili cijeni koja nam se čini i više no povoljna, uvijek bismo trebali imati na umu da je osnovna misija balzama za usne zaštita i njega
  • To konkretno znači da bismo trebali izbjegavati balzame koji sadrže određene sastojke koji se u njima nerijetko mogu pronaći, a od kojih naše usne neće imati nikakve koristi i usredotočiti se na potragu za onima koji će nam najviše koristiti
  • Od onih koji su cijenom dostupni apsolutno svakome do onih koji su za dobar balzam spremni izdvojiti i nešto veći iznos, izdvojili smo balzame od kojih će naše usne najviše profitirati

I jesen kao i svako drugo godišnje doba ima svoje čari. Priroda je tada obojana najtoplijim koloritom, dani još uvijek nisu prekratki,  ni noći prehladne, a zrak je ispunjen mirisima pečenog kestenja i kiše. Ipak, postoji jedna stvar koja nam je posebno mrska, a koja je s prvim hladnim danima neizbježna, a to je koliko nam usne postaju osjetljive i koliko lako uz nešto niže temperature i vjetar ispucaju.

Ne postoji apsolutno ništa ugodno u vezi s perutavim, suhim i ispucalim usnama, no srećom i protiv ovoga ima lijeka pa hladne jesenske i zimske dane ne možemo zamisliti bez balzama koji će na najbolji mogući način (za)štititii njegovati naše usne. 

Balzam za usne u boji Možda vas zanima Balzami za usne u boji: Savršena lagana njega kad želimo 'odmoriti' usne Rubrika Beauty Beauty

Ono što trebamo imati na umu je to da je kod balzama za usne najmanje bitno kako izgledaju na usnama ili kolika im je cijena, iako ćemo poneke kupiti vodeći se upravo ovim kriterijima, i da je puno bitnije ne smetnuti s uma da je njihova osnovna misija nadoknaditi  izgubljenu vlažnost usana i stvoriti zaštitnu barijeru kako ne bi došlo do njihovog daljnjeg oštećenja. No, iako im je svrha ista, ili bi barem trebala biti, nisu svi balzami jednaki. Neki sastojci tako, poput silikona i drugih sastojaka na bazi nafte, mogu pomoći u popunjavanju ispucalih usana i dati iluziju glatke kože, no oni zapravo kožu ne vlaže niti ju liječe.

Koji su sastojci poželjni

Vodeći se onom da od balzama želimo prvenstveno hranjivost i zaštitu, uvijek bismo trebali obratiti pozornost na sastojke i birati one koji sadrže hijaluronsku kiselinu i glicerin koji pomažu u zadržavanju vlažnosti usana te biljne masne kiseline poput suncokretovog ulja i kakao maslaca. U pravilu, kada su balzami u pitanju, nerijetko vrijedi pravilo da su tim bolji čim manje sastojaka sadrže.

Možda vas zanima Mučiš muku s vječito ispucalim usnama? Otkrij kako ih pravilno njegovati za lijepe i nahranjene usne Rubrika Beauty Beauty

Sastojci koje treba izbjegavati

Nafta

Mnogi balzami za usne napravljeni su na bazi nafte, a njihov je problem što samo oblože usne, bez da ih zaštite. Drugim riječima, to znači da njima nećemo riješiti problem i da ćemo, čim poližemo premaz, a to je samo pitanje trenutka, ponovno biti na početku, i u istom problemu.

Vosak

Koristimo li balzame s visokim udjelom voska, ulja balzama će se brzo istrošiti, ostavljajući sloj voska koji prekriva naše usne, zbog čega će biti prisutan osjećaj zatezanja i usne će biti suše. Odličan balzam za usne trošit će se neprimjetno i uvijek će na našim  usnama ostaviti bolji osjećaj nego što je on to bio prije nanošenja balzama. 

Eterična ulja i sintetski mirisi

Posebno je pametno izbjegavati mentol i sve sintetičke mirise, a kada su nam usne nadražene ili osjetljive, preporučuje se da budemo  posebno oprezni s eteričnim uljima u proizvodima za njegu usana. Ona koja su posebno problematična su metvica, cimet i određena citrusna ulja poput grejpa ili limuna, a koja mogu izazvati probleme kada su izložena UV svjetlu.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Dm, Nuxe rêve de miel® hranjivi balzam za usne (89,90 kn)

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Dm, Pupa Sugar Candy balzam za usne (119,90 kn)

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Dm, Immortella balzam za usne (31,90 kn)

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Dm, Milani Green Goddess Transforming balzam za usne (109,90 kn)

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design The-Lab, Henne Organics Luxury Lip Balm (220,00 kn)

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Delmerion, Apivita Balzam za usne s kestenom (52,74 kn)

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Asos, First Aid Beauty Ultra Repair Lip Therapy (94,49 kn)

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Ecco-Verde, Burt's Bees Hidratantni balzam za usne s vanilijom (30,78 kn)

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design The-Lab, Ilia Beauty Lip Wrap Reviving Balm (240,00 kn)

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Notino, Chanel Hydra Beauty Nutrition Nourishing Lip Care (350,90 kn)

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Dm, Melem Prirodna zaštitna krema za osjetljivu kožu (42,90 kn)

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design L'Occitane, Ultrabogati balzam za usnice (68,30 kn)

Photo: Instagram @roenbeauty

Komentari 0